Duncan wil songfestival 2020 in Rotterdam, niet Maastricht

Tijdens een interview met 1limburg gaf Duncan Laurence aan dat hij niet hoopt op een songfestival in Maastricht. Hij ziet het songfestival 2020 liever plaatsvinden in de stad waar hij vandaan komt, Rotterdam. Veel mensen zien Ahoy -net als Duncan Laurence- als een van de favoriete locaties voor het Eurovisie Songfestival 2020.


Het interview tussen L1 en Duncan

De verslaggever van 1limburg bood de winnaar van het songfestival 2019 een T-shirt aan met de tekst “Douze Points Maastricht”. Het interview werd afgenomen kort voor zijn optreden op het Brightlands stage van Pinkpop. Hiermee maakte hij meteen zijn debuut op Pinkpop tijdens de jubileumeditie van het festival. Het interview, dat gehaast verloopt omdat Duncan in de kleedkamer verwacht wordt, verloopt als volgt:

“We hopen dat jij een beetje een pleitbezorger wordt”, waarop Duncan aangeeft dat de AVROTROS het gaat beslissen. De verslaggever vraagt wat hij zal willen als stad. Duncan geeft als antwoord: “Mijn voorkeur gaat uit naar de plek waar ik vandaan kom, dat is toch wel Rotterdam”. Hij biedt wel zijn excuses aan de stad Maastricht aan. De verslaggever wenst hem daarna succes met zijn optreden.

Het volledige interview kun je hieronder bekijken

Strijd losgebarsten om organisatie, presentatie en deelnemers

Inmiddels zijn er meerdere steden die maar al te graag het liedjesfestijn in 2020 willen organiseren. Het is dan ook een unieke kans voor een stad en kan zelfs miljoenen euro’s opleveren. Amsterdam heeft aangegeven er geen prestigestrijd van te willen maken, maar is wel geïnteresseerd in het organiseren. Duncan Laurence heeft zelf de voorkeur voor Rotterdam. Ook geeft hij aan het liefst jong talent, zoals Naaz of Davina Michelle, op het podium te zien als deelnemers voor Nederland. Steden hebben nu ongeveer nog 3 weken de tijd om hun bid in te leveren voor de organisatie. Kort daarna maken de organiserende omroepen en de European Broadcasting Union bekend waar het Songfestival 2020 gehouden wordt.

Bron: https://www.1limburg.nl/duncan-laurence-hoopt-niet-op-songfestival-maastricht


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie