‘Duitsland selecteert intern inzending ESF2020’

Duitsland zal dit jaar intern een liedje uitkiezen voor het songfestival in Rotterdam. Dat melden de Duitse krantengroep Funke Medien NRW en Bild. De Duitse omroep ARD heeft al eerder besloten om dit jaar geen nationale finale en voorrondes te houden, maar intern een kandidaat te selecteren. De ARD zal hiervoor gaan samenwerken met de regionale omroep NDR.

Redenen om intern te selecteren

Het nummer van vorig jaar (S!isters – Siter) werd op een controversiële manier gekozen. Er werden voor de Duitse voorselectie “Unser Lied Für Israel” zes artiesten gevraagd. Zij werken naar een songwriting vakantie gestuurd. Hier componeerde elke artiest samen met een gevestigde songwriter een nummer voor de nationale finale in Duitsland. Na het schrijven en de vakantie werd echter dat de band S!isters met het nummer Sister zou gaan optreden. Het nummer was al voor hun geschreven. Ook al wonnen zijn de nationale selectie op het songwritingkamp¸ het liep allemaal een beetje gek.

25e plaats

Een andere reden om de selectie wellicht intern te laten verlopen is de ongelukkige 25e plaats in Tel Aviv. Vorig jaar wisten de twee meiden van S!isters geen potten te breken op het festival. Sinds 2009 heeft Duitsland niet meer intern een kandidaat gekozen, maar het lijkt er op dat ze voor 2020 een ander pad gaan bewandelen.

Unser Lied Für Rotterdam

Op 27 februari 2020 wordt het lied bekendgemaakt in het programma “Eurovision Song Contest 2020 – Unser Lied Für Rotterdam”. Het programma wordt uitgezonden van 21:30 – 22:15. In het programma wordt de kandidaat en het liedje aangekondigd. Zoals de Bild eerder schreef, is dit geen nationale finale.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie