Deze terugkerende ESF artiesten stonden hoog bij de bookmakers!

Roxen 2021 songfestival roemenie

Een grote groep artiesten die al eerder werden geselecteerd voor het Songfestival 2020, zijn doorgeschoven naar het Songfestival 2021. Helaas zullen we een aantal artiesten niet meer terugzien, of ze moeten zich opnieuw kwalificeren via een nationale finale. Sommige artiesten stonden er bij de afgelaste editie erg goed voor bij de bookmakers. Bij dit soort wedbedrijven kun je geld inzetten om te gokken op het Eurovisiesongfestival. Zij geven in de aanloop naar het Songfestival altijd odds, waarin ze aangeven hoe groot de kans is dat een land gaat winnen. Ze hebben het niet altijd bij het juiste eind, maar de bookmakers zitten vaak wel goed in de buurt. Voor de onderstaande artiesten is het extra jammer dat ze een nieuw nummer voor 2021 moeten maken.

Wat zijn bookmakers?

Bookmakers zou je als volgt kunnen beschrijven: Een bookmaker  is een organisatie of een persoon die weddenschappen op sport- en andere evenementen accepteert en betaalt tegen afgesproken kansen. Je kan bij dit soort bedrijven, personen en websites weddenschappen afsluiten op bijvoorbeeld voetbalwedstrijden, tenniswedstrijden, politieke verkiezingen, maar ook op het Eurovisiesongfestival.

Welke landen stonden er goed voor in 2020?

Op 10 maart dachten de eurovisie songfestival bookmakers dat de volgende landen veel kans maakten op een hoge klassering.

  1. Bulgarije
  2. Litouwen
  3. IJsland
  4. Zwitserland
  5. Rusland
  6. Roemenië
  7. Italië
  8. Azerbeidzjan
  9. Malta
  10. Duitsland

(de favoriet staat bovenaan, we tellen van favoriet naar minder favoriet)

In 2021 keren de artiesten van de volgende gegarandeerd landen terug: Bulgarije, Zwitserland, Roemenië, Azerbeidzjan en Malta. De andere landen houden opnieuw een nationale finale of een interne selectie. Het zou dus goed kunnen dat we Ben Dolic voor Duitsland terug zien keren, maar op het moment is dit nieuws nog niet bevestigd.

Bulgarije – VICTORIA – Tears Getting Sober

Victoria moet er wel erg van balen dat ze niet met haar Tears Getting Sober mee mag doen aan het Songfestival 2021. Ze stond tijdens de laatst bekende odds namelijk bovenaan. Bookmakers gaven Bulgarije de grootste kans op een overwinning tijdens het liedjesfestijn in 2020. Voor de komende editie moet ze – dankzij de regels van de EBU -met een nieuw nummer komen. Hieronder luister je nog één keer naar het prachtige nummer van VICTORIA.

Zwitserland – Gjon’s Tears – Répondez-moi

Frankrijk besloot in 2020 een Engelstalig nummer in te zenden. Dit werd niet in dank afgenomen. Zelfs de Franse politiek bemoeide zich met het nummer. Tom Leeb besloot toch om uiteindelijk het nummer voor een groot deel in het Frans te zingen. Zwitserland koos met Gjon’s Tears voor een geheel Franstalig nummer. Dit nummer werd direct na het uitbrengen zeer gewaardeerd door de pers , maar ook de fans waren lyrisch enthousiast. Dit leverde al snel een top 5 notering bij de bookmakers op. Gjon gaat voor het Songfestival 2021 een nieuw nummer maken. Gaat hij daar weer hoge ogen mee gooien? Hieronder hoor je nog één keer wat je hebt gemist, althans: Wat wij hebben moeten missen. De live versie van Répondez-moi.

Roemenië – Roxen – Alcohol You

Roxen heeft een korte tijd op nummer één gestaan bij de bookmakers. Daarna werd ze ingehaald door afwisselend IJsland, Litouwen, Italië en Bulgarije. In Roemenië kon men kiezen tussen vier nummers van Roxen. Uiteindelijk werd het Alcohol You, maar het had net zo goed Cherry Red kunnen zijn. Wie weet dat zij Cherry Red wel gaat zingen tijdens het Songfestival in 2021? Alcohol You valt in ieder geval af. Hieronder luister je de definitieve versie van het nummer, dat -vergeleken met de eerste versie- wat meer uithalen en opbouw heeft.

Hebben de bookmakers eurovision het vaak goed?

De bookmakers hebben het zeker niet altijd goed. Soms zitten ze er zelfs enorm naast, zoals in 2007 (Helsinki), waar ze dachten dat Zwitserland de beste papieren had. Uiteindelijk wist dit land zich niet eens te kwalificeren voor de finale. Toch geven de odds van de bookmakers vaak een goede indicatie. Vaak zie je wel dat een nummer uit de top 10-voorspelling van de bookies ook wint. De nummers die in de top 10 staan doen het sowieso vaak erg goed. De bookmakers hebben dus zeker niet altijd gelijk, maar vormen een goede indicatie! In 2020 gaven ze Jeangu een hele lage kans op een overwinning. Hopelijk is dit in 2021 beter!

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie