Organisatie buigt zich over opties Songfestival 2021 in Rotterdam

Podium Songfestival 2021

In 2020 werd het Eurovisiesongfestival afgelast. Dit was een flinke domper voor de organisatie. Zij hebben tot het eind ingezet op een normaal songfestival. Nog nooit eerder in de geschiedenis van het liedjesfestijn werd het feest afgelast. Snel werd besloten dat de organisatie in Nederland zou blijven voor 2021. Rotterdam blijft de gaststad voor het liedjesfestijn. Wat veel mensen niet aan zagen komen die periode, is dat het coronavirus misschien ook de organisatie van 2021 in gevaar gaat brengen. De organisatie beseft dit natuurlijk ook en buigt zich de komende tijd over meerdere opties.

“Samenzijn staat centraal, of we nou bij elkaar zijn of niet”

Deze quote komt van Sietse Bakker. Hij vindt verder dat veerkrachtig zijn en het zoeken naar nieuwe oplossingen twee dingen zijn die goed passen bij de stad Rotterdam. De organisatie heeft samen met deelnemers aan een videobijeenkomst naar ideeën gezocht voor het komende songfestival. Dat deze niet in de normale vorm door kan gaan lijkt helaas steeds logischer. Veel mensen vragen zich af of een songfestival zonder publiek wel een songfestival is.

Liveconcert in woonkamer? Augmented Reality? Livestream?

De organisatie buigt zich de komende tijd over meerdere opties. Er wordt aangegeven dat in februari 2021 de definitieve knoop wordt doorgehakt over de vorm van het festival. Het thema van het festival   blijft net zoals het thema van dit jaar “Open Up”. Volgens Sietse Bakker is dit een erg toepasselijk thema: “Het is een uitnodiging om je open te stellen, juist nu we op afstand van elkaar leven”.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.