Finalisten Dansk Melodi Grand Prix 2020 bekend: Beluister de nummers

Denemarken kiest de songfestivalinzending via het Melodi Gand Prix 2020 festival. Dit jaar is er een gezonde mix tussen nieuw talent en de wat meer bekende artiesten. De Deense omroep DR heeft 10 artiesten en nummers bekendgemaakt die tijdens de finale van het festival op 7 maart gaan optreden. In deze blog kun je de 10 nummers beluisteren en lees je wat meer over de artiesten. Eén van deze artiesten gaat namens Denemarken optreden op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam!

Alle 10 de finalisten

Hieronder kun je de nummers beluisteren en lees je per artiest wat meer informatie. Zodra een van de artiesten een bevestigde deelnemer is aan het Songfestival 2020, laten we dit je natuurlijk direct weten! De artiesten staan op alfabetische volgorde weergeven.

Ben & Tan – Yes

Geschreven door Emil Adler Lei, Jimmy Jansson en Linnea Deb

De 17-jarige Benjamin Rosenbohm en de 22-jarige Tanne Amanda Balcells ontmoetten elkaar toen ze deelnamen aan de Deense X-factor.Hun lied gaat over openstaan ​​voor liefde, zelfs als het je oorspronkelijke plannen zou kunnen ontsporen.

Benjamin Kissi – Faith

Geschreven door Benjamin Kissi, Gisli Gislason en Frederik Tao Nordsøe Schjoldan

Benjamin’s jeugd was was erg gericht op muziek. Zijn moeder hield van funk, afrobeat en reggae. Benjamin speelde gitaar vanaf jonge leeftijd. Nadat hij deel uitmaakte van meerdere bands, bracht hij 2 solo-platen uit. Faith is een soultrack met als thema – erg verassend – vertrouwen.

Emil – Ville ønske jeg havde kendt dig

Geschreven door Emil met Gavyn Matthew Bailey, Esben Svane en Tim Schou

Het lied van Emil gaat over zijn grootvader die hij nooit heeft ontmoet, maar van wie hij veel verhalen hoorde in zijn jeugd. De Deense titel van het nummer vertaalt zich naar het Engelse ‘Wish I Had Known You’ en zou je als “ik wou dat ik je had gekend” kunnen vertalen in het Nederlands.

Isam B – Bølger

Geschreven door Isam B, Morten Woods, Babak Vakili en Troels Kampmann Kjær

De 42-jarige Isam B werd beroemd in heel Europa als onderdeel van de rapgroep Outlandish, die je zou kunnen kennen van het nummer Aicha. Hij streefde later een solocarrière en scoorde lokale hits in Denemarken.

Zijn lied Bølger gaat over trots zijn op wie je bent en vooroordelen achterlaten, wat er ook gebeurt .

Jamie Talbot – Bye Bye Heaven

De 31-jarige Jamie werd beroemd tijdens X Factor in 2018, hij bereikte de tweede plaats in de finale en heeft sindsdien verschillende singles uitgebracht. Jamie beschrijft Bye Bye Heaven als een radiovriendelijk popnummer met als thema overgave aan de verleiding van liefde

Jasmin Rose feat RoxorLoops – Human

Geschreven door Lise Cabble, Grace Risch, Gavin Jones en Erik Smaaland

Lisa cabble is een eerdere Dansk Melodi Grand Prix deelnemer: ze was runner-up in 2013. Human gaat over het verliezen van contact met elkaar in een steeds technologischer wordende wereld, zowel op macro- als op microniveau. Op het podium wordt Lisa vergezeld door beatboxer RoxorLoops die deel uitmaakte van Witloof Bay (België 2011).

Kenny Duerlund – Forget It All

Geschreven door Kenny Duerlund, Henrik Tala, Mila Falls en Patrick Jean

Zanger en acteur Kenny speelde een van de hoofdrollen in de musical Evita in Denemarken. Het nummer Forget It All gaat over emotionele bagage die ons beperkt, maar soms kan een bepaald persoon ervoor zorgen dat je dat kwijtraakt en opnieuw wordt ingesteld

Maja Og De Sarte Sjæle – Den eneste goth i Vejle

Geschreven door Maja Rudolph en Timo Mastrup-Andersen

Het duo zingt het lied Den eneste goth i Vejle (De enige Goth in Vejle), een lied over echtscheiding vanuit het perspectief van de kinderen.

Sander Sanchez – Screens

Geschreven door Jonas Thander, Liam Craig en Christopher Wortley

De 23-jarige Sander studeert musicologie aan de Universiteit van Kopenhagen. Screens gaat over leven via een scherm, niet via realiteit. Sander spoort mensen aan elkaar in de ogen te kijken en zichzelf niet te isoleren.

Sys Bjerre – Honestly

Geschreven door Sys Bjerre en Lasse Lyngbo

Sys had haar grote doorbraak in 2008 en heeft sindsdien 4 albums uitgebracht. Honestly gaat over klimaatverandering, een onderwerp dat Sys lief is. Ze wil zowel mensen vermaken als een verbinding tussen hen leggen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie