4 halve finalisten nationale selectie Noorwegen aangekondigd

Halve finale 2 van de Melodi Grand Prix 2020 in Noorwegen zal bestaan ​​uit Tore Petterson, JÆGER, Rein Alexander en Kim Wigaard & Maria Mohn. De 4 artiesten zullen strijden om een ​​plek in de finale van de nationale selectie op 15 februari 2020.

Zelfde format als eerdere halve finale

Net als in de halve finale 1 van de Melodi Grand Prix 2020 in Noorwegen zullen er 2 duels zijn met 2 artiesten die tegen elkaar strijden. Van elk duel gaat de winnaar door naar de zogenaamde “Gold Duel”. De act die de “Gold Duel” wint, kwalificeert zich voor de Melodi Grand Prix 2020-finale op 15 februari en heeft daarmee een kans om Noorwegen te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020, dat in Rotterdam wordt gehouden.

Tore Petterson – Start of Something New

Teksten en melodie: Tore Petterson en Knut Bjørnar Asphol

Tore Petterson (40) werd geboren in Drammen, een stad niet ver van Oslo. Hij is bekend van de NRK-televisieserie Sofa en is jurylid geweest in de Noorse versie van Dancing With The Stars op Norwegian TV2. Hij is ook een komiek en treed samen met met zijn vriend Adam Schjølberg op als komisch duo Adam en Tore

In de MGP van dit jaar zingt hij het nummer The Start of Something New. Het is geschreven en geproduceerd door Knut Bjørnar Asphol, die onder andere het Eurovisie 2018-nummer van Alexander Rybak heeft geproduceerd;  That How You Write a Song.

JÆGER – How about Mars

Teksten en melodie: Roel Rats, Synne Vorkinn, Chris Wortley en Sindre T. Jenssen

Anna Jæger (26) komt uit Oslo en Asker, maar bracht haar jeugdjaren door in Canada en de VS, omdat ze is opgegroeid in een echt diplomaatgezin. JÆGER is muzikant en sinds jongs af aan al met muziek bezig. Als volwassene heeft ze zich toegelegd op “electro-pop rock”. JÆGER combineert inspiratie uit haar opvoeding in Noord-Amerika met ervaringen uit Noorwegen. Artiesten die haar het meest inspireren zijn Tove Lo, Elle King, Billie Eilish, Robyn en Halsey. Als tiener speelde ze in rockbands in de Verenigde Staten en trad ze op in kleine podia en nachtclubs in Virginia en Washington DC en verschillende nachtclubs in Oslo, Noorwegen. De “School of Rock” werd zeer invloedrijk in de opkomst van JÆGER. Het is een plek waar jonge talenten rockmuziek leren spelen in bands en op verschillende locaties optreden. JÆGER nam deel aan The Voice op TV2 in 2017 waar a-ha-legende Morten Harket haar mentor was.

Kim Wigaard & Maria Mohn – Fool For Love

Teksten en muziek: Torbjørn Raae, Arve Furset, Kim Wigaard Johansen en Maria Mohn

Kim Wigaard (31) is geboren in Oslo en Maria Mohn (36) komt uit Fredrikstad. Ze zijn beide vocale coaches, wat ze uitvoeren naast hun eigen carrière als kunstenaar.

Kim heeft vele jaren in Noorwegen en in het buitenland gewerkt en heeft deelgenomen aan onder andere musicals, opera’s en cabarets. Hij zong in de Noorse Opera en Ballet, werkte in New York en gaf een solo-concert in een uitverkocht Oslo Concertgebouw. Hij studeerde aan de Norwegian Academy of Music, de Oslo Academy of the Arts en de Manhattan School of Music in New York. Kim was een semi-finalist in Norwegian Idol , nam deel aan het Noorse The Voice en was recentelijk jurylid in het Noorse tv-programma All Together Now .

Maria studeerde af aan de Noorse Muziekacademie en werkt als zangeres, songwriter, pianiste, cabaretier en acteur. Ze zong in de groep PUST die ooit een nominatie ontving voor een Spellemann (Norwegian Grammy), in het Norwegian Soloist Choir. Ze was zangeres in verschillende bands en orkesten. Maria bracht haar debuutalbum Bli med meg uit in september 2010. Het album kreeg goede recensies en was na iets meer dan een week uitverkocht. Haar tweede album werd uitgebracht in 2014

Rein Alexander – One last time

Teksten en melodie: Erik Småland, Kristoffer Tømmerbakke en Rein Alexander.

Muziek was een belangrijk onderdeel in de opvoeding van Rein Alexander Hauge Korshman (48). Hij zong in het legendarische Noorse jongenskoor genaamd Sølvguttene en maakte reizen door Noorwegen en de rest van de wereld. Hij is een van de meest ervaren muzikanten die deelneemt aan de voorselectie van Noorwegen voor het Songfestival 2020.

Rein Alexander heeft in Noorwegen, de Verenigde Staten, IJsland, Londen, Italië en Zweden gewoond.. Hij ontving prijzen op scholen zoals de Royal Academy of Music en The Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts. In 2003 stemde het Noorse volk hem naar de overwinning in het NRK-tv-programma Kjempesjansen .

Bron artikel: https://eurovision.tv/story/norway-national-selection-melodi-grand-prix-2020

Bron afbeeldingen, inclusief hoofdafbeelding (uitgelichte afbeelding): NRK

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.