‘Verenigde Staten gaat in de toekomst meedoen aan het Eurovisiesongfestival’

Amerika Songfestival

Beluister alle nummers van 2021 hier

De kans lijkt aanwezig dat de Verenigde Staten in de toekomst mee gaat doen aan het Eurovisiesongfestival. De European Broadcasting Union (EBU) begint vooralsnog met een eigen variant in Amerika. Afhankelijk van de resultaten van dit Songfestival in Amerika, gaat de organisatie bekijken of de V.S toegevoegd kan worden aan het echte ‘Europese’ songfestival.

Jon Ola Sand

De topman en hét gezicht van de European Broadcasting Union (EBU) gaf dit tijdens het Eurosonic panel aan. De Verenigde Staten zullen echter niet tijdens de bestuursperiode van Jon Ola Sand meedoen met het Europese liedjesfestival. Hij treedt namelijk na dit jaar af.

Niet het eerste land buiten Europa

De naam van het feest is Eurovisie, maar er doen regelmatig inzendingen mee buiten Europa. Zo deden eerder Israël en Australië mee. Ook in 2020 doen Australië en Israël weer mee met het songfestival. Ze hebben beiden nog geen bevestigde artiesten Songfestival 2020. Wie weet dat daar in de nabije toekomst ook Amerika aan toegevoegd kan worden. De EBU kan wel een enorm publiek extra bereiken met deze keuze. Wanneer (en of) de V.S mee gaat doen is vooralsnog onbekend. Jon Ola Sand heeft alleen aangeven dat er naar de mogelijkheid wordt gekeken.

Bron: Dagblad van het Noorden & Eurosonic

Ook interessant
Daði Freyr: Ik heb Russell Crowe niet betaald om de video te delen