Songfestival 2020 nodigt alle oud-deelnemers uit voor finale ESF 2020

Beluister alle nummers van 2021 hier

Alle voormalige inzendingen van Nederland aan het songfestival zijn uitgenodigd. Dat heeft NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman bekendgemaakt in haar nieuwjaarsspeech.  Ze zei daarover het volgende: “Voor deze bijzondere, Nederlandse editie nodigen we alle Nederlandse oud-deelnemers die nog onder ons zijn uit om erbij te zijn”. Het gaat vooralsnog om een uitnodiging om in het publiek deel te nemen, al lijkt de kans groot dat zij goed in het zonnetje worden gezet tijdens de finale in Rotterdam.

Vaderlandse muziekhistorie

Van Lenny Kuhr tot de Toppers. En van Anouk tot Teach-In. Iedereen die heeft deelgenomen namens Nederland aan het Songfestival 2020 is welkom.

“Het is voor ons dan ook niet meer dan logisch dat we alle Nederlandse oud-deelnemers eren door ze uit te nodigen om dit met ons mee te vieren.”

Shula Rijxman

Speciale editie

Ook zegt Shula: “Het wordt een unieke editie, waar een fantastisch team op dit moment keihard aan werkt.” Wij van Songfestivalnieuws.nl zijn het er volledig mee eens. Het gaat een zeer bijzondere en speciale editie van het Songfestival 2020 worden.

Wie is de oudste nog levende songfestivaldeelnemer namens Nederland?

Thérèse Steinmetz, die in 1967 meedeed met het nummer Ring-dinge-ding, is de oudste nog levende songfestivalartiest namens Nederland. Ook haar voorgangster Milly Scott, die in 1966 deelneemster was, heeft de leeftijd van 86 jaar bereikt. De deelnemer voor 2020 namens Nederland; Jeangu Macrooy is geboren op 6 november 1993.

Ook interessant
Breda toont interesse voor organisatie Eurovisiesongfestival 2020