Uitslag Polen: Albert Černý wint derde halve finale

In Polen zijn ze ook volop aan het zoeken naar een nieuwe songfestivaldeelnemer voor 2020. Zij doen dit in shows genaamd Szansa na Sukces 2020. Vandaag was de derde halve finale. Deze werd gewonnen door Albert Černý. Hij nam het op tegen 6 andere artiesten. Er was slechts één finaleticket te vergeven. Albert mag met zijn nummer “Please Please Me” nog dromen van een ticket naar het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Bekijk hieronder de uitslag.

Szansa na Sukces 2020 – Semi-final 3 Uitslag

De derde halve finale in Polen werd gehouden op 16 februari 2020. Alleen Albert Černý is door naar de finale. De deelnemers waren:

  • Albert Černý – “Please Please Me” (Winnaar)
  • Marek Kaliszuk – “Help!”
  • Nick Sinckler – “Can’t Buy Me Love”
  • Basia Gąsienica Giewont – “Love Me Do”
  • Norbert Legieć – “She Loves You”
  • Marzena Ryt – “Twist and Shout”
  • Adrian Makar – “A Hard Day’s Night”

Beluister het nummer van Albert

https://www.youtube.com/watch?v=nNlV1Csh2J8

Polen in het verleden op het ESF

Polen heeft sinds 1994 in totaal 22 keer deelgenomen. Het debuutjaar 1994 was ook het meest succesvolle. Hier eindigden het land als 2e dit is het beste resultaat voor Polen tot nu toe. Ze zijn pas drie keer in de Top-10 geëindigd van de 22 dat ze erbij waren. Het slechtste resultaat is van 2011, waar ze als laatste kwamen in hun halve finale. Sinds de introductie van de halve finale in 2004 heeft Polen zich 6 van de 14 keer gekwalificeerd voor de Grand Final.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie