Skibidi Challenge van songfestivalinzending Little Big Rusland

Little Big gaat Rusland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Groot nieuws, want deze band is al erg bekend. Veel jongere mensen kennen de band Little Big van het nummer Skibidi. Er is aan de hand van dit nummer een virale challenge geweest, de Skibidi Challenge. Wat houdt deze challenge in? Je leest een korte uitleg en kan een aantal voorbeelden bekijken. Little Big (Rusland songfestival 2020) zal optreden in de eerste helft van de eerste halve finale songfestival op 12 mei 2020.

Wat is de Skibidi Challenge?

De Skibidi Challenge is een dans ontstaan uit de muziekvideo Skibidi van de band Little Big. In de video zelf wordt het Skibidi dansje door meerdere mensen uitgevoerd. Fans van het dansje en het nummer vergelijken het met een kruising tussen de Macarena en Gangnam Style. Nadat de video van Little Big was uitgekomen, deden mensen het dansje al snel na. Een challenge was geboren! De Russische band Little Big riep ook op om het dansje na te doen: “”Doe mee met de #skibidichallenge – film gewoon hoe je de skibidi-dance danst, zet de #skibidichallenge- hashtag en post deze op je YouTube en Instagram.” Hieronder zie je de officiële video:

Enkele voorbeelden van mensen die het dansje doen

Skibidi was in 2018 echt een enorme hit. Nu Little Big namens Rusland meedoet aan het songfestival bestaat de kans dat het opnieuw een virale hit gaat worden. Wie weet is het songfestivalnummer van de band ook wel dansbaar? Hieronder zie je een aantal voorbeelden van mensen die in 2018 meededen aan de Skibidi Challenge!

Compilatie-video

https://www.youtube.com/watch?v=U2ywfuqH7uI
https://www.instagram.com/p/Bo3Vg5mjQmg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie