Selectiecommissie ESF 2020 stelt extra vragen aan Maastricht en Rotterdam

Sommige mensen beweren dat de organiserende omroepen allang een keuze hebben gemaakt. Toch lijkt dit niet zo. De selectiecommissie heeft namelijk aanvullende vragen gesteld aan de twee overgebleven gemeentes Rotterdam en Maastricht. Zij moeten extra informatie toevoegen aan het eerder ingeleverde bidbook. De deadline lijkt krap; ze hebben hier tot vrijdag te tijd voor.Puntjes op de i

De zegsman van de organiserende omroepen benadrukt dat het niet gaat om veel aanvullende informatie. Het gaat om de puntjes op de i. De selectiecommissie bestaat uit afgevaardigden van de NPO, NOS en AVROTROS. Zij maken naar verwachting halverwege augustus bekend welke stad – Maastricht of Rotterdam – het Eurovisie Songfestival volgend jaar mag organiseren.

Ahoy of MECC

De keuze tussen Rotterdam of Maastricht is de keuze tussen Ahoy of MECC. In één van deze twee evenementhallen gaat het feest georganiseerd worden. Ahoy lijkt de beste papieren te hebben qua zaal en ervaring met grote (internationale) evenementen. Toch denkt men dat de voorkeur van de selectiecommissie naar MECC uitgaat. Dit zijn echter geruchten. Er is nog geen keuze gemaakt.

BN’ers

Meerdere BN’ers hebben zich bemoeit met de strijd tussen de twee steden. Zo heeft Duncan Laurence aangegeven dat hij het liefst Rotterdam als organiserende stad ziet. André Rieu vindt zijn geboortestad Maastricht erg goed geschikt.  Duncan Laurence, die in mei het Songfestival in Tel Aviv op zijn naam schreef met het nummer Arcade, werd maandag gesignaleerd in Maastricht. Hij was daar voor opnamen van een promotiefilmpje. Later gaat hij daarvoor ook nog naar Rotterdam.

Bron en inspiratie voor dit artikel: https://www.nu.nl/songfestival/5974788/selectiecommissie-songfestival-wil-extra-informatie-maastricht-en-rotterdam.html

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie