San Marino Songfestival 2021: San Marino – Senhit: Bio en info!

San Marino Songfestival 2021 Senhit

Senhit gaat San Marino wederom vertegenwoordigen op het Songfestival 2021. De omroep heeft haar namelijk ook gevraagd voor de nieuwste editie van het ESF. Eerder zou ze al meedoen in 2020, maar deze editie kon helaas niet plaatsvinden. In deze blog bekijken we de artiest, kun je haar nummers beluisteren en lees je alles wat maar te maken heeft met San Marino op het Songfestival in Rotterdam! Wij hebben van alle songfestivaldeelnemers 2021 een uitgebreid artikel geschreven. Dat is voor Senhit natuurlijk niet anders!

Update 2021:

Op het songfestival 2021 zal Senhit Adrenalina zingen:

Kiezen uit twee nummers

Na haar aankondiging (zie Tweet hieronder) heeft Senhit aangegeven dat fans van Senhit kunnen kiezen uit twee nummers. Tot en met zondag kan er gestemd worden op “Freaky” of “Obsessed”. Ze gaat een van deze nummers meenemen naar het liedjesfestijn. Stemmen kan op de website van Senhit.

Wie is Senhit, de deelneemster van San Marino op het Songfestival 2021.

Senit Zadik is van Eritrese afkomst, werd geboren in Bologna en groeide op tussen de Italiaanse stad en San Marino. Haar artistieke debuut vond plaats in Zwitserland met de musical Fame (1999-2000), onder leiding van Andreas Koeneche, en ze breidde haar samenwerking snel uit met prestigieuze artiesten zoals Massimo Ranieri. In Duitsland brak ze door in de musical The Lion King als Nala, een hoofdrol in de musical, onder leiding van Julie Taymor.

https://www.instagram.com/p/B8zch_hod1j/

Eigen album

In mei 2006 debuteerde Senhit met een album met de naam SENIT. Het album werd veel verkocht. In november 2009 had Senhit haar tv-debuut als tv-persoonlijkheid. Ze werd de presentator in het programma Urban Charts op HIPHOPTV, een dagelijkse programma, waarbij Senhit optrad als VJ/presentatrice. Onlangs heeft Senhit nieuwe Italiaanse singles uitgebracht en opgetreden in clubs in Europa en de Verenigde Staten. Internationale producenten zoals Brian Higgins en Busbee hebben aan haar liedjes gewerkt.

Eerder meegedaan op het Songfestival

Senhit heeft eerder voor San Marino opgetreden op het Eurovisiesongfestival. Beluister hieronder haar deelname:

Songfestival 2021 voor San Marino nummer beluisteren

Senhit zou in 2020 de hit Freaky! zingen. Deze kan je hieronder beluisteren. Haar songfestivalnummer van 2021 is nog niet bekendgemaakt. Dit gebeurt ergens in het voorjaar van 2021!

San Marino op het Eurovisiesongfestival

San Marino is een van de nieuwste – en kleinste Eurovisie-landen.Ze hebben tien keer deelgenomen sinds hun eerste Eurovisie Songfestival in 2008 . Ze hebben nog niet erg veel succes gehad. Bij acht van de tien deelnames wisten ze zich niet te kwalificeren voor de grote finale. San Marino kwalificeerde zich twee keer voor de Grand Final: in 2014 en 2019 . De slechtste resultaten waren in 2017 en 2008 , waar ze als laatste eindigden in hun halve finale.

Veelgestelde vragen over Senhit, Songfestival 2020 San Marino

Een aantal vragen en antwoorden over deze bekende zangeres die voor San Marino op het podium gaat staan in Rotterdam!

?Kan ik Senhit volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker! Ze is actief op Facebook, Twitter en Instagram. Daarnaast kun je haar muziek beluisteren op Spotify en Youtube.

2️⃣Hoe is het songfestivalnummer van San Marino gekozen?

In 2020: Senhit neemt het nummer Freaky! of het nummer Obsessed to the stage in Rotterdam . Van zaterdag 7 maart om 9:00 uur CET, tot middernacht op zondag 8 maart, is het mogelijk om op je favoriete nummer te stemmen op de website van Senhit. De procedure van het songfestival 2021 is nog niet bekend.

?Heeft Senhit al eerder meegedaan?

Senhit Zadik, artiestennaam Senhit, is geen onbekende op het Eurovisiesongfestival, omdat ze San Marino in 2011 vertegenwoordigde met het nummer “Stand By”. Ze deed dit toen nog onder de naam Senit.

❓Waar kan ik Senhit van kennen?

Ze is geliefd onder de fans van het Eurovisiesongfestival, zeer bekend in San Marino en Italië en bekend van musicals zoals Fame en The Lion King in Zwitserland en Duitsland. Je kan haar ook kennen van haar vorige songfestivaldeelname in 2011.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie