Ophef in Roemenië: Heeft Roxen Cherry Red bewust verpest?

In Roemenië kon gekozen worden uit vijf nummers. Deze nummers werden allemaal gezongen door Roxen tijdens een nationale televisieuitzending. Het publiek mocht stemmen op het favoriete nummer. Het nummer met de meeste stemmen werd het songfestivalnummer van Roxen, die namens Roemenië naar het songfestival 2020 gaat. Roxen wordt er van beschuldigd dat zij het nummer Cherry Red, dat hoog aangeschreven stond bij de fans en bookmakers, bewust live heeft verpest. Tijdens het optreden leek ze ongeïnteresseerd en bewoog ze nauwelijks/niet. Oordeel zelf!

Cherry Red live

Tijdens de nationale finale in Roemenië zong Roxen meerdere nummers. Cherry Red was vooraf favoriet bij veel fans. Ze wordt op sociale media beschuldigd niet ‘alles te hebben gegeven’ tijdens Cherry Red en het nummer bewust te hebben verpest. Wat vind jij?

Alcohol You live

Dit is het winnende nummer geworden.

Roxen wilde dat Alcohol You zou winnen

Ze heeft later in een interview ook aangegeven dat Alcohol You haar favoriete nummer is. Dit is – gezien de optredens – geen verrassing. Sommige mensen beweren dat ze dit niet bewust deed, maar dat het nummer helemaal niet bij haar past. Anderen denken dat ze zelfs haar best deed om het nummer niet heel zuiver te zingen. Wat denk jij?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie