Oostenrijk op Songfestival 2021: artiest, lied en alles wat je wil weten!

Vincent Bueno Oostenrijk

De 34-jarige Vincent Bueno zal namens Oostenrijk optreden op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Vincent beschrijft zichzelf als iemand die erg gemotiveerd is, dol op lachen en vol van liefde is. Naar eigen zeggen: “Ik hou vooral van mijn familie, heb een diep geloof en beide geven me kracht in mijn leven. Ik hou van muziek, ik hou van mensen. Ik ben erg gevoelig, wat soms een nadeel kan zijn’. Hij zal het nummer “Alive” ten gehore brengen. Op het moment is echter alleen de titel nog bekend, het volledige nummer wordt in maart 2020 door de Oostenrijkse omroep ORF onthuld. Lees hier alles wat je moet weten over de Oostenrijkse deelnemer Vincent Bueno op het Songfestival 2021. Hij zou eerst ook optreden in 2020, maar dat ging vanwege het coronavirus niet door. Vincent werd door de omroep in Oostenrijk ook gevraagd voor het Songfestival in 2021.

Wie is Vincent Bueno, de Oostenrijke deelnemer aan ESF 2020?

Vincent Bueno, werd geboren als Vincent Mendoza Bueno op 10 december 1985 in Wenen, Oostenrijk. Hij is een Oostenrijks-Filipijnse zanger die zowel in Oostenrijk als in de Filippijnen woont. Hij zal Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam.

Al vroeg aan het dansen

Vincent begon al op 4-jarige leeftijd met dansen. Later studeerde hij af in muziek en podiumkunsten aan het prestigieuze conservatorium van Wenen. Bueno is onder andere componist van muziek in het R&B-genre. Hij heeft meerdere cursussen gevolgd op het gebied van acteren, dansen en zingen. OP 11-jarige leeftijd speelde hij al op vier muziekinstrumenten: piano, gitaar, drums en basgitaar. Zijn vader was een voormalige zanger en gitarist in een klein bandje.

Musical! Die Show

Op 12 januari 2008 werd hij als winnaar uitgeroepen van het ORF- programma, Musical! Die Show, een Oostenrijkse televisie muzikale wedstrijd. Veel mensen zien dit moment als de start van zijn carrière, die in 2020 een boost zal krijgen op het Songfestival in Rotterdam, Nederland. Vincent versloeg in Musical! Die Show onder andere Eva Klikovics en Gudrun Ihninger en verdiende daar de hoofdprijs van 50.000 euro mee. Hij bracht in de show nummers uit de musicals Singin’ in the Rain (zie onderstaande video), Grease, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon, Mary Poppins en Phantom of the Opera ten gehore. Hij kreeg maar liefst 67% van de stemmen. Op de tweede plaats eindigde Eva Klikovics met 37% van de televotes.

Ook bekendheid in de Filipijnen

Op 29 augustus 2010 trad hij voor het eerst op in de Filippijnen. Hij werd gevraagd voor ASAP XV op de Filipijnse televisie. Ook tekende hij hier een contract bij Star Records, maar keerde op 14 september 2010 weer naar Oostenrijk om daar verder aan de slag te gaan. In 2011 keerde hij kort terug naar de Filippijnen om zijn muziekcarrière voort te zetten.

Eurovisie Songfestival 2020

Op 12 december 2019 werd Vincent intern geselecteerd door de Oostenrijkse omroep om Oostenrijk te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Hij zou dit gaan doen met het nummer Alive, wat je hieronder kan beluisteren.

Songfestival 2021

Vincent werd door de Oostenrijkse omroep ook gevraagd om in 2021 op te gaan treden met een nieuw nummer. Wanneer het nummer bekend is gemaakt, passen we dat hier natuurlijk direct aan!

Singles en albums

Vincent Bueno heeft meerdere albums en singles op zijn naam staan.

Albums

 • Step by Step (2009)
 • Wieder Leben (2016)
 • Invincible (2018)

Singles

 • Sex Appeal (2008)
 • Party Hard (2011)
 • Bida Best Sa Tag-Araw (2016)
 • All We Need Is That Love (2016)
 • Sie Ist So (2017)
 • Rainbow After The Storm (2018)
 • Get Out My Lane (2019)
 • Alive (2020) (lied en tekst wordt op later moment bekendgemaakt)

Vincent zelf over zijn deelname

Vincent is ongelooflijk opgewonden om Oostenrijk in Rotterdam te vertegenwoordigen: “Wauw, zelfs als ik eraan denk dat ik aan de songwedstrijd ga deelnemen, krijg ik kippenvel. Het Eurovisie Songfestival is als de Eurocup voor muzikanten en zangers. Het enorme podium, allemaal die artiesten die hun uiterste best doen, alle songwriters en producenten van Europa komen op één plek samen om hun werk te vieren en tegelijkertijd de ring in te gaan – het is adembenemend en formidabel. Let’s go, Oostenrijk! “

Vincent Bueno op sociale media

Je kan deze zanger vinden op diverse sociale media. Zo heeft hij onder andere een eigen Instagram en YouTube-kanaal:

https://www.instagram.com/p/B4pCwyQFduU/

Oostenrijk op het Songfestival in het verleden

Oostenrijk heeft 52 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds het debuut in 1957 . Het land heeft twee keer gewonnen, in 1966 en 2014 , en heeft momenteel het record voor de langste kloof tussen overwinningen, met 48 jaar tussen overwinningen. De wedstrijd wordt uitgezonden in Oostenrijk door ORF. Wenen was de gaststad bij beide gelegenheden dat de wedstrijd werd gehouden in Oostenrijk, in 1967 en 2015 .

Zingt Amen in 2021

Veelgestelde vragen over Vincent Bueno – Oostenrijk 2020

?Hoe zou je de stem en stijl van Vincent Bueno kunnen typeren?

Vincent’s vocale bereik kan worden geclassificeerd als tenor . Zijn stem kan worden omschreven als soepel, zacht en soms licht schurend. Hij zingt vaak met een vibrato in zijn stem en neemt ook beatboxing op in veel van zijn nummers.

?Wat voor afkomst hebben zijn ouders?

Zijn ouders zijn van Illokano-afkomst.

?Welke talen spreekt Vincent Bueno?

Engels, Duits en Illokano. Ilokano (ook wel Ilocano, Iloko of Iloco of Iluko) is een taal die wereldwijd door circa 10 miljoen mensen wordt gesproken. De meeste van deze sprekers leven in de Filipijnse regio Ilocos Region.

♐Wat is het sterrenbeeld van Vincent Bueno?

Vincent is geboren op 10 december 1985 en is een Boogschutter.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie