Israël songfestival 2021: Eden Alene, liedje en biografie

Eden Alene Songfestival 2021 Israel

Tijdens de show HaKokhav HaBa 2020 heeft Israël gekozen voor Eden Alene. Zij zou het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Ze won met 260 punten de nationale finale. Op de tweede plek – met 182 punten – eindigde Ella Lee Lahav. Eden Alena is 19 jaar en komt uit Kiryat Gat, maar is geboren in de buurt van Jeruzalem. Ze is de dochter van ouders die geëmigreerd zijn van Ethiopië naar Israël. Recent werd bekendgemaakt dat de omroep haar ook heeft gevraagd voor het Songfestival 2021, omdat de editie daarvoor niet door kon gaan. Ze gaat dan wel een nieuw nummer zingen, omdat haar oude songfestivalnummer niet geldig is in 2021. In deze blog kun je alles lezen wat met Eden Alene te maken heeft, van haar biografie tot haar songfestivalnummer.

Wie is Eden Alene, de Israëlische songfestivaldeelneemster van 2021?

Eden Alene is geboren op 7 mei 2002. Elena werd geboren in de buurt van Katamon in Jeruzalem als dochter van naar Israël geëmigreerde Ethiopische ouders. Haar ouders scheidden toen ze nog jong was. Ze groeide op als dochter van een alleenstaande moeder. Met haar vader heeft ze geen contact meer gehad. Ze heeft van haar derde tot dertiende levensjaren op ballet gezeten. Op latere leeftijd ging ze naar een religieuze school, daarna naar de middelbare school LIDA. Hier studeerde ze theater en zang. In 2020 verhuisde ze weer naar haar moeder in Kiryat Gat. Ze heeft in het verleden veel moeite gehad met haar huidskleur. Er waren zelfs dagen dat ze bad dat er een operatie zou zijn om haar weer wit te maken. (bron)  

https://www.instagram.com/p/B8CShYQJ2Kp/

In eigen land heeft ze het derde seizoen van X-Factor Israël gewonnen en in 2020 het zevende seizoen van de talentenjacht HaKokhav HaBa, waardoor ze in mei 2020 op zoutreden namens Israël op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Wegens afgelasting van deze editie is haar deelname verschoven naar het Songfestival 2021. Ze is de eerste Ethiopische die het land zal vertegenwoordigen op het liedjesfestijn.

X-Factor deelname

Als zangeres nam ze deel aan het derde seizoen van de Israëlische talentenshow The X Factor. Ze zong het nummer Stone Cold, van de zangeres Demi Lovato. Na deze auditie schijnt zelfs de manager van Justin Bieder haar complimenten hebben gegeven (bron) Hieronder kun je haar auditie bekijken:

Winnares The X-Factor

Uiteindelijk wist ze de finale, die in 2018 werd uitgezonden, te winnen.

Haar volledige auditie en verhaal (helaas zonder ondertiteling) kun je hier zien:

Utopia (aanrader)

In maart 2017 werkte ze samen met rapper Shahar Peretz en zong ze het lied “Utopia

Songfestival HaKokhav HaBa

Israël zoekt met de show genaamd HaKokhav HaBa, oftewel: De Volgende Ster, naar de nieuwe songfestivaldeelnemer. Eind 2019 besloot Elena mee te doen met dit seizoen. Uiteindelijk won ze deze nationale finale en mag ze afreizen naar Rotterdam om daar op 12 mei in de eerste halve finale haar songfestivalnummer te zingen.

https://www.instagram.com/p/BzBI36aplVs/

Meer muziek luisteren van Eden Alene

Op haar Youtube-kanaal heeft ze – op het moment van schrijven – 3,76K abonnees en drie liedjes uitgebracht.

Eden – Better (Prod. by Johnny Goldstein)

Eden – Save your kisses for me (Brotherhood Of Man)

Dit nummer zong de Britse popgroep Brotherhood of Man in 1976 op het Eurovisiesongfestival. Ze wonnen het festival. Eden zingt een hele mooie cover.

Eden – When It Comes To You

Optreden op Yom Haatzmaut (onafhankelijkheidsdag in Israël)

Eden Alene 2021

Veelgestelde vragen over Eden Alene

Eden is internationaal nog geen hele bekende artiest. We hebben een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet voor je.

?Kan ik Eden Alene volgen op sociale media?

Ja. Als je deze Ethiopisch-Israëlische zangeres wil volgen, kan je dat het beste doen via Instagram. Hier is ze namelijk erg actief. . Daarnaast kun je haar ook volgen via: Facebook , YouTube en Spotify.

?Waar kan ik haar van kennen?

Wie niet in Israël woont of Hebreeuws spreekt, heeft een kleine kans om haar te kennen. Internationaal is ze nog niet erg bekend. Ze heeft in eigen land wel meerdere grote optredens verzorgd en is de winnares van X-Factor in het seizoen 2017/2018, waar ze tijdens haar auditie Stone Cold van Demi Levato zong.

?️Welk lied zingt Aden Elene voor Israël op het Songfestival 2021?

Haar nummer wordt in 2021 bekendgemaakt. Op het moment is het songfestivalnummer van Israël nog onbekend.

♉Wat is haar sterrenbeeld?

Eden Elene is geboren op 7 mei en is een Stier.

?Waar komt Eden Alene vandaan?

Eden is geboren in de buurt van Jeruzalem, Israël. Haar ouders zijn vanuit Ethiopië geëmigreerd naar Israël. Ze is opgevoed door haar moeder, met haar vader heeft ze geen contact.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie