‘Arilena Ara zingt Shaj toch in het Engels’

Arilena Ara Albanië songfestival 2022

Arilena heeft in eigen land Festivali i Këngës 58 gewonnen en mag tijdens Eurovisie 2020 haar lied Shaj zingen. Dit lied is oorspronkelijk uitgebracht in het Albanees, maar er gingen al eerder geluiden dat het wellicht in het Engels vertaald zou gaan worden. Dit lijkt nu het geval. Vooralsnog is het een gerucht van de Albenese nieuwswebsite News31. Zij weten het al zeker. Shaj, een favoriet nummer van het Albanese publiek, zal in het Engels gezongen worden. Arilena Ara is onderweg naar Los Angeles om het nummer op te nemen  in een van ’s werelds grootste muziekstudio’s.

Radio-vriendelijke ballad in het Engels

De Albanese nieuwswebsite meldt, vrij vertaald, het volgende:

“(..) zoals de zangeres zelf onthulde in een post-festival interview, zal de ballad in het Engels worden gezongen op het Eurovisie-podium. Twee Grammy Award-winnende producers werken aan de release van het nummer op het festival. De Engelse versie van “Shaj” is bewerkt en opnieuw opgenomen in een van ’s werelds grootste muziekstudio’s, waar artiesten zoals Michael Jackson hun projecten tot leven hebben gebracht.

Bij Eurovisie horen we een meer radio-ballad met poptendensen, die normaal gesproken trouw blijven aan de “Shaj” -identiteit in het Albanees. Kortom, Arilena zal naar verwachting ons verrassen in de gigantische festivalscene”

Eerder al hints

Wij brachten al eerder het nieuws in de biografie van Arilena Ara dat het lied Shaj wellicht in het Engels vertaald zou worden. Toen Wiwibloggs haar in december 2019 sprak, liet ze al een hint vallen. Het lied zou oorspronkelijk tot haar gekomen zijn in het Engels. Ook op Instagram plaatste ze een foto vanuit een muziekstudio in Los Angeles.

https://www.instagram.com/p/B7RPb2YHwr7/

Shaj in het Albanees

Hieronder kun je de inzending van Albanië beluisteren in het Albanees. Wellicht volgt er snel een Engelstalige versie?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie