Eerste reactie Jeangu Macrooy op songfestival deelname ESF2020

Op 10 januari 2020 bij EenVandaag om 18:15 heeft Jeangu Macrooy zijn eerste reactie gegeven op zijn deelname. Ook op diverse sociale media heeft hij laten weten blij te zijn met de keuze van het selectiecomité. In deze blog hebben wij de uitingen van Jeangu Macrooy, de Nederlandse songfestivalinzending op een rij gezet. Ook lees je zijn eerste reactie in het exclusieve interview met EenVandaag.

Aankondiging op de radio en NOS journaal

Het journaal meldt dat de afgelopen dagen veel namen in het rond gingen. Timur meldde eerst dat de naam met een J begint. Daarna werd eerst Jordan Roy genoemd als deelnemer namens Nederland. Het AD wist het een dag later zeker: Jeangu Macrooy gaat de Nederlandse deelnemer worden. In de radiozending van vanmiddag maakte Cornald Maas bekend dat het inderdaad Jeangu is geworden. “De pers heeft zijn werk goed gedaan”.

EenVandaag

In het artikel van songfestival.nl wordt benoemd dat Jeangu zijn eerste reactie geeft om 18:15 bij EenVandaag op NPO1. Wij hebben deze uitzending natuurlijk live gevolgd. EenVandaag heeft een exclusief interview gehouden met de zanger.

Enorm vereerd.

 “Ik mag het eindelijk zeggen. Het is waar, ik ga naar het Eurovisiesongfestival. Ik heb er superveel zin in en voel me enorm vereerd en kan niet wachten om te beginnen”, meldt de zanger als eerste. Hij vertelt in een interview met EenVandaag over zijn plannen. Hij is een Soul-artiest in hart en nieren. En dit is het moment waar hij op heeft gewacht.

Moeilijk om deelname geheim te houden

“Het was zo moeilijk het al die tijd geheim te houden met al die speculaties”, zegt Jeangu. Hij is is vooral opgelucht. Een paar weken geleden kwam het verlossende bericht. Cornald Maas kwam bij hem langs en vertelde eerst dat hij dit bij alle deelnemers doet. Pas toen de wijnglazen op tafel verschenen had Macrooy het door: Hij is de deelnemer namens Nederland! “Ik ben eigenlijk vrij kalm, maar op dat moment was ik letterlijk een gat in de lucht aan het springen”, aldus de zanger over dit moment.

Laten we nog een keer winnen!

Hij heeft het Songfestival vorig jaar op de voet gevolgd. Hij vindt dit vooral erg inspirerend. Cornald Maas heeft hem vertelt dat Ierland zelfs 3 keer op een rij heeft gewonnen. Drie keer winnen vindt Jeangu niet per se nodig, maar twee keer zou hij wel ontzettend gaaf vinden.  

Vijf jaar geleden verhuisd hij naar Nederland

“Ik ben homo en in Suriname is het klimaat voor de community.. is niet echt fijn. Ik voelde me niet heel vrij om uit de kast te komen”, meldt hij over deze moeilijke periode. Zijn vrienden en familie wonen nog wel voor een groot deel in Suriname.  Hij had zich voorgenomen om in het vliegtuig te stappen in Suriname en zodra hij uit het vliegtuig stapte in Nederland direct uit de kast te komen. Hij had geen zin om zijn hele leven in de kast te leven.

Over zijn ambitie meldt hij het volgende: “ Ik heb geen grenzen aan de ambities die ik heb. Als Beyonce het kan, kan ik het ook.. maar niet in dansen. “

Het nummer van Jeangu Macrooy

Heel Nederland is benieuwd naar het nummer wat hij gaat zingen tijdens het ESF 2020. Jeangu en zijn manager begrijpen goed dat iedereen het wilt weten. Het nummer is nog niet af, maar zit wel in de afrondende fase. Macrooy vindt het nummer “het mooiste wat ik toe nu toe heb gemaakt”. Zijn manager voegt er aan toe dat het een heel persoonlijk nummer is wat voor Jeangu echt belangrijk is. Dit hoor je ook in het nummer.

Het is nog onbekend wanneer het Songfestivalnummer van Nederland uitkomt.  

Reacties op sociale media van Jeangu Macrooy

Op Facebook bedankt hij iedereen

Op Instagram plaatst hij de volgende foto

https://www.instagram.com/p/B7JCIbrpVe-/

En ook op Twitter reageert hij!

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.