Duitsland kiest nieuwe kandidaat voor Songfestival 2021

Ben Dolic Duitsland songfestival 2021 deelnemer

De Duitse omroep NDR heeft zojuist bevestigd dat Ben Dolic niet intern is geselecteerd om voor Duitsland te strijden op het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Waar veel landen en organisaties hun kandidaat van het afgelaste ESF 2020 doorschuiven naar volgend jaar, kiest Duitsland voor een nieuwe deelnemer.

Nieuw selectieproces

In plaats daarvan vindt volgend jaar een nieuw selectieproces plaats om de Duitse zanger en lied voor Eurovisiesongfestival in 2021 te vinden. Meerdere mensen gaan bepalen wie er naar Rotterdam mag afreizen voor het liedjesfestijn in 2021.

  • Twee groepen jury’s beslissen wie volgend jaar voor het land in Rotterdam gaat zingen
  • Een Songfestivalpaneel opgebouwd uit 100 Songfestivalfans uit heel Duitsland
  • Een jury van 20 internationale experts

Ben Dolic kan alsnog naar het songfestival 2021

Ben Dolic wil nog steeds graag optreden op het grote ESF podium. Ben en de componist Borislav Milanov zullen een nieuw lied indienen voor de interne selectie voor 2021.

Boris stond achter meerdere recente songfestivalhits: Kristian Kostov’s Beautiful Mess (Bulgarije 2017), Cesár Sampson met Nobody But You (Oostenrijk 2018) en Poli Genova met If Love Was a Crime (Bulgarije 2016).

Zijn lied voor 2020 – Violent Thing

Hij zou eigenlijk deelnemen met het nummer Violent Thing. Dit nummer mag Ben Dolic niet meenemen naar 2021. Dit is namelijk tegen de regels van het EBU. Het nummer mag niet eerder zijn utigebracht. Hieronder beluister je het nummer:

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie