Duitsland Songfestival 2020: Ben Dolic – Violent Thing – info & bio

Ben Dolic Duitsland songfestival 2021 deelnemer

Duitsland heeft dit jaar intern hun songfestivaldeelnemer gekozen. De keuze is gevallen op Ben Dolic, een Sloveense zanger. Hij gaat het nummer Violent Thing zingen. Hij is gekozen door twee jury’s. De eerste jury bestond uit 100 personen over Duitsland verspreid. De tweede jury bestond uit 20 professionele mensen in de muziekindustrie. In deze blog bekijken we Ben Dolic, kun je een biografie lezen, kennis maken met zijn muziek en het nummer Violent Thing beluisteren. Kortom: Je kan alles lezen wat je maar wilt weten over de songfestival deelnemer 2020 van Duitsland!

Wie is Ben Dolic, de ESF 2020 van Duitsland?

Benjamin Dolič werd geboren op 4 mei 1997 in Ljubljana, Slovenië. Hij is bekend onder zijn artiestennaam Ben Dolic.  In deze hoofdstad van het land groeide hij ook op. Hij nam op twaalfjarige leeftijd deel aan Got Talent in Slovenië en behaalde een halve finaleplek. In 2016 waagde hij al een kans bij de Sloveense voorrondes van het Eurovisiesongfestival, maar hij werd toen niet hun kandidaat.

Ben Dolic verhuisde met zijn familie naar Zwitserland. In 2018 probeerde hij zijn geluk bij The Voice of Germany in Duitsland, maar werd tweede in de finale. Hij toerde daarna een tijd succesvol door Duitsland en Oostenrijk. Op 27 februari 2020 werd hij intern gekozen door de Duitse nationale selectiecommissie om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 met zijn lied Violent Thing.

https://www.instagram.com/p/B9Ev_2DHKp6/

The Voice of Germany auditie Ben Dolic

https://www.instagram.com/p/BrdPtpVBHXx/

Ben heeft meegedaan met The Voice. Hieronder kun je zijn auditie beluisteren Uiteindelijk draaide twee coaches voor Ben.

Violent Thing beluisteren

Hieronder kun je het songfestivalnummer van Duitsland beluisteren.

Geschreven door bekenden

Zijn nummer Violent Thing is geschreven door de Oostenrijks-Bulgaarse producer en songwriter en Eurovisie-veteraan Borislav Milanov en zijn team bij Symphonix. De nummers van Boris hebben de afgelopen vier jaar altijd de top-7 gehaald, en zelfs drie keer top-4 op het Eurovisie Songfestival: Kristian Kostov’s Beautiful Mess (Bulgarije 2017), Cesár Sampson met Nobody But You (Oostenrijk 2018) en Poli Genova met If Love Was a Crime (Bulgarije 2016).

De enscenering van zijn optreden in Rotterdam wordt gedaan door de choreograaf en artistiek leider Marty Kudelka van Justin Timberlake .

Duitsland op het songfestival

Duitsland heeft sinds het begin in 1956 officieel deelgenomen aan elk Eurovisie Songfestival, behalve in 1996. Geen ander land is zo vaak vertegenwoordigd geweest. Samen met Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is Duitsland een van de “Big Five” -landen die zich automatisch kwalificeren voor de finale, omdat het de grootste financiële bijdrage levert aan de European Broadcasting Union .

Duitsland won de wedstrijd voor het eerst bij de 27e poging in 1982 in Harrogate, toen Nicole won met het nummer “Ein bisschen Frieden” (A Little Peace). De tweede Duitse overwinning kwam 28 jaar later tijdens de 2010 wedstrijd in Oslo , toen Lena won met “Satellite”. Katja Ebstein , die derde eindigde in 1970 en 1971 en vervolgens tweede in 1980, is de enige artiest die drie keer de top drie heeft behaald. Duitsland heeft in totaal 11 top drie plaatsingen, ook tweede eindigend met Lena Valaitis ( 1981 ) en tweemaal met de groep Wind (1985 en 1987) en derde worden met Mary Roos (1972), Mekado (1994) en Surpriz (1999). Duitsland is zeven keer als laatste geëindigd en ontving nul punten in 1964 , 1965 en 2015.

Veelgestelde vragen over Ben Dolic, Duitsland ESF 2020

Een aantal vragen en antwoorden op een rij over deze artiest en Duitsland op het songfestival

?Kan ik Ben Dolic volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Je kan Ben volgen via onder andere Facebook en Instagram.

?‍?‍?‍?Waar is Ben Dolic geboren?

Ben is geboren in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Op latere leeftijd is hij naar Zwitserland verhuisd, samen met zijn familie.

⏭️Wie volgt de zanger op?

Vorig jaar deed S!sters mee voor Duitsland. Zij werden uiteindelijk op een na laatste in de finale met 24 punten.

♉Wat is het sterrenbeeld van deze artiest?

Ben Dolic is geboren op 4 mei en is daarom van sterrenbeeld een Stier.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie