Artiesten Eurovisiesongfestival 2021 nemen liveoptreden voor de zekerheid op

Podium Songfestival 2021

De organisatie en de EBU hebben besloten dat de deelnemers aan het Eurovisiesongfestival 2021 hun volledige nummer met liveoptreden op moeten nemen. Zij moeten het nummer insturen naar de organisatie. Eerder werd al bekend dat het songfestival dit jaar sowieso doorgaat. De manier waarop is nog niet bekend. De organisatie houdt dus er dus rekening mee dat de artiesten er eventueel niet bij kunnen zijn in mei 2021.

Liveoptreden van tevoren opnemen

Deze liveoptredens worden alleen maar gebruikt als de artiesten niet kunnen komen opdagen tijdens het liedjesfestijn. De organisatie speelt zo in op een eventuele situatie waarin het coronavirus – wederom – roet in het eten gooit.

Regels

De EBU heeft een aantal regels verbonden aan de liveoptredens:

  • De video’s moeten aan één stuk worden opgenomen
  • Vocalen moeten live worden ingezongen
  • De vocalen en video mogen niet worden bewerkt
  • Dezelfde regels als tijdens een normaal optreden live op het podium tijdens het Songfestival 2021 gelden ook tijdens het opnemen van de video in de studio
  • Er mogen drie pogingen worden gewaagd om een liveoptreden te maken. Er is een toezichthouder aanwezig via liveverbinding en de hoofd van de delegatie van het land is lijfelijk aanwezig om dit te controleren.
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie