Polen Songfestival 2020: Alicja Szemplinska – Empires. Bio, nummer en info!

Alicja Polen 2021 SOngfestival

Op zondag 23 februari won de Poolse zangeres Alicja Szemplinska de zoektocht Eurowizja 2020 in Polen. Zij gaat naar het songfestival 2020 met haar lied Empires. In deze biografie, die we van alle bevestigde artiesten van het songfestival 2020 hebben gemaakt, bekijken we alles wat te maken heeft met Alicja Szemplinska. Je kan haar nummer luisteren, foto’s bekijken, een biografie lezen en haar muziek beluisteren. Daarnaast beantwoorden we ook veelgestelde vragen over deze zangeres die namens Polen op het ESF 2020 in Rotterdam op gaat treden met Empires!

Wie is Alicja Szemplińska, de vertegenwoordiger van Polen voor Eurovision 2020? 

Alicja Szemplińska werd geboren op 29 april 2002 in Ciechanów, een stad in het Poolse woiwodschap Mazovië. Ze is een Poolse zangeres en de deelneemster aan het 65e Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Alicja is in eigen land geen onbekende. Eerder won ze het talentenprogramma Hit, Hit, Hurra! in 2016 en ook The Voice of Poland 2019 wist ze op haar naam te schrijven. In 2020 won ze de Poolse zoektocht naar een songfestivalkandidaat. Ze zal in mei afreizen naar Rotterdam om te zingen in de halve finale met haar lied Empire.

https://www.instagram.com/p/B5gh3vylrOX/

Middelbare school en opgroeien met muziek

Alicja ging naar de middelbare school bij Zygmunt Krasiński in Ciechanów. Als kind volgde ze zanglessen in een lokaal gemeenschapscentrum. Ook zong ze vanaf jonge leeftijd in een kerkkoor. Daarnaast nam ze deel aan veel competities, zangwedstrijden, festivals; eigenlijk pakte ze alle mogelijkheden aan om te zingen. Vanaf 12-jarige leeftijd volgde ze al professionele zanglessen.

Talentenshows in Polen

In 2016 was ze één van de kandidaten aan het TVP2- programma Hit, Hit, Hurray! Ze bereikte de finale waarin ze won, omdat ze een favoriete was van de kijkers. Als beloning ontving ze een uitnodiging voor zanglessen met Seth Riggs, de ex-zangcoach van Michael Jackson

The Voice of Poland 2019

In 2019 nam ze deel aan audities voor de tiende editie van het TVP2- programma The Voice of Poland. In het team onder leiding van Tomson en Baron doorliep ze met succes alle eliminatierondes en bereikte uiteindelijk de finale waarin ze won. Als beloning ontving ze een cheque van 50.000 en tekende een platencontract met Universal Music Polska.

Auditie The Voice of Poland Alicja Szemplińska

Voor haar auditie zong ze het nummer  Scars To Your Beautiful van Alessia Cara. Dit nummer kun je hieronder beluisteren.

Eerste single “Prawie My” (Bijna Ons)

Na deelname aan het programma bracht ze haar debuutsingle “Prawie My” uit met de videoclip, die binnen 10 dagen na de première de drempel van een miljoen views op YouTube overschreed.

Ze zingt het songfestivalnummer Euphoria van Loreen

Tijdens Szansa Na Sukces Eurowizja 2020 moesten de kanidaten ook covers zingen. Ze koos voor Euphoria.

https://www.youtube.com/watch?v=8GsGSyTTzoY

Alicja Szemplinska – Empire (Polen ESF 2020) beluisteren

Hieronder kun je het nummer van Alicja beluisteren! Ze gaat het met dit nummer proberen in Rotterdam. Ze zal in de eerste helft van de tweede halve finale op 14 mei 2020 optreden.

Veelgestelde vragen over de Songfestival-kandidaat van Polen 2020

Een aantal vragen en antwoorden over Alicja Szemplińska.

?Kan ik Alicja volgen op sociale media / streamingdiensten?

Ja, dat kan! Ze is onder andere actief op Facebook, Instagram, Youtube en Spotify.

?Wie ziet zij als grote inspiratiebron?

Haar grootste inspiratie is Jorja Smith, die haar naar eigen zeggen “verliefd maakte op de ziel”

❓Waar ken ik haar van?

De kans is vrij klein dat je haar kent. Ze is vooral erg populair in eigen land, waar ze de talentenjachten Hit, Hit, Hurra! in 2016 en ook The Voice of Poland 2019 won.

?Wat voor muziek soort muziek maakt Alicja Szemplinska?

Alicja is nog erg jong en heeft (nog) niet erg veel eigen muziek op haar naam staan. Op internet zijn erg veel covers te vinden, zoals haar versie van de songfestival-hit Euphoria (link). Haar debuutsingle Prawie My werd binnnen 10 dagen meer dan één miljoen keer bekeken op Youtube.

♉Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is geboren op 29 april en is van sterrenbeeld een Stier.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie