Oekraïne kondigt nationale selectie Vidbir ESF2020 aan

De publieke omroep UA: PBC van Oekraïne heeft vandaag 16 finalisten uitgekozen. Deze deelnemers maken nog kans om op te treden namens Oekraïne op het Eurovisiesongfestival 2020. De acts moeten eerst nog tegen elkaar strijden tijdens de nationale selectie Vidbir 2020, voordat ze een van de bevestigde artiesten Songfestival 2020 zijn. Wie gaat Oekraïne vertegenwoordigen op het Songfestival in Nederland? Heb jij al een favoriete artiest of act?

De 16 deelnemers aan de Oekraïense finale

 • Assol
 • CLOUDLES
 • David Axelrod
 • Elina Ivashchenko
 • FO SHO
 • GARNA
 • GIO
 • Go-A
 • Jerry Heil
 • Katya Chilly
 • KHAYAT
 • KRUTЬ
 • MOONZOO feat. F.M.F. Sure
 • Oleksandr Poriadynskyi
 • [О]
 • TVORCHI
https://www.instagram.com/p/B7iOyYBJYLU/

Oekraïne songfestival 2020 finale voorselectie deelnemers

Hieronder bekijken we uitgebreid de 16 artiesten die tegen elkaar gaan strijden in de nationale finale. Alle afbeeldingen zijn afkomstig uit de Presskit van UA:PBC, de Oekraïense publieke omroep (zie credit uitgelichte hoofdafbeelding)

Assol

Assol is een zangeres die op 5-jarige leeftijd begon in de Oekraïense showbusiness. Ze was een semi-finalist in de Oekraïense versie van The Voice .

Cloudless

De jongensband werd in 2017 populair met hun nummer Mizh Svitamy (Between the Worlds) dat een soundtrack werd voor een tv-serie. De nummers van de band vinden vaak hun weg naar Oekraïense tv-series en shows.

David Axelrod

David is een beroemde Oekraïense zanger, muzikant en componist.

Elina Ivashchenko

Ze zit in de muziekbusiness sinds dat ze vijf jaar oud was. Ze won de Oekraïense X-factor en The Voice Kids , ze is een radiodj, een zangoach en de Grand Prix-winnaar op de Black Sea Games 2018.

FO SHO

FO SHO is een Afrikaans Oekraïens hiphopproject dat begin 2019 is opgericht. Zusters Betty, Miriam en Siona Endale zijn erg trots op hun culturele diversiteit en tonen dit aan in hun liedjes en energieke live-uitvoeringen. Hun muziek is een combinatie van genres, van trap tot hiphop.

gärna

Dit is een solo-project van de Oekraïense zangeres Aliona Levashova in samenwerking met muziekproducent Oleksii Khorolskyi. Aliona schrijft haar eigen liedjes en zingt met het symfonische cross-over orkest Prime Orchestra en coverband Manera.

GIO

Hij is een jonge popmuzikant die liedjes schrijft en muziek componeert, heeft deelgenomen aan The X Factor en The Voice en heeft opgetreden met het orkest Lords of The Sound.

Go-A

Deze band combineert Oekraïense zang, moderne dancebeats, Afrikaanse drums en krachtige gitaren. De band heeft deelgenomen aan populaire festivals (bijv. Koktebel Jazz, The Country of Dreams, Gogolfest) en vertegenwoordigde Oekraïense muziek in Israël, Polen en Wit-Rusland.

Jerry Heil

Jerry is een jonge Oekraïense zanger, songwriter en componist. Ze werd door ‘Jager Music Awards’, ‘Discovery of the Year’ van het tijdschrift Viva, ‘Breakthrough of the Year’ genoemd en werd genomineerd voor de Oekraïense prijs YUNA 2020 als ‘Best Performer’, ‘Best Song’ en ‘Discovery of the Year’ ‘. Haar nummer “#OKHRAN OTMENA” werd een hit met 14 miljoen views op YouTube.

Katya Chilly

Katya is een beroemde Oekraïense zangeres, muzikante en componiste en heeft op veel muziekfestivals gestaan. Ze heeft al veel ervaring. Zo heeft ze 5 albums, optredens op MTV en BBC, meer dan 40 solo-concerten in het VK en meer dan 1000 in Oekraïne.

KHAYAT

Hij is een jonge Oekraïense kunstenaar en songwriter, die optreedt in het folktronica-genre. KHAYAT was een semi-finalist in de Oekraïense nationale selectie van vorig jaar. Na Vidbir 2019 bracht hij zijn debuutalbum KHMIL uit dat elektronische muziek, etnische melodieën en oosterse melodieën combineert.

KRUTЬ

KRUTb is zangeres en banduraspeler Maryna Krut, wiens muzikale reis 15 jaar geleden begon. Haar unieke stijl combineert elektronische geluiden met de traditionele muziekinstrument bandura. Ze vertegenwoordigt vaak Oekraïne en moderne Oekraïense muziek op verschillende festivals en vitrines.

MOONZOO feat. FMF Sure

Dit is een samenwerking van de Oekraïense elektronische band MOONZOO en de Amerikaanse rapper FMF Sure. MOONZOO’s debuutalbum werd eind 2018 uitgebracht en werd door Oekraïense media uitgeroepen tot een van de beste releases van het jaar.

[О]

Een Oekraïense indiepopband die de prijs ‘Hit of the Year’ van Kiss FM en de prijs ‘Fresh Blood’ van Jagermeister Music Awards heeft gewonnen. Ze waren twee keer finalist van APPS Music & SZIGET, uitgevoerd op meer dan 20 muzikale festivals, waaronder Koktebel Jazz Fest, White Nights, Atlas Weekend en Waves Vienna.

Oleksandr Poriadynskyi

Hij is een zanger en componist, songwriter, de jongste winnaar van de Oekraïense X-factor .

TVORCHI

TVORCHI is een jonge band uit Ternopil die over de hele wereld succes heeft gehad. Hun nummer Believe stond in de top 10 van de Oekraïense Google Play-hitlijsten.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.