Jan Smit gewoon aanwezig tijdens loting halve finales Songfestival 2020

Jan Smit Eurovision Songfestival 2022

Jan smit is een van de drie presentatoren van het Eurovisiesongfestival 2020. Eerder werd bekend dat hij – met oog op zijn gezondheid – een tijd rustig aan doet.  Het gaat goed. Ik ben mijzelf een beetje voorbijgelopen de afgelopen weken en mijn lichaam heeft aangegeven dat het genoeg was. Toen hebben we meteen de agenda leeggemaakt, om mijzelf volledig te focussen op mijn eigen gezondheid, zonder druk van wie dan ook. Zo hoop ik 2020 weer helemaal boven Jan ben”, verteld hij aan Shownieuws.

Wel weer aanwezig bij de loting halve finale

“Ja, ik wil gewoon in alle rust het nieuwe jaar ingaan en dan gewoon weer mij focussen op alle goede dingen. Ik hoop dat straks als herboren aan te pakken.” Uiteraard hoort de presentatie van het Songfestival daarbij. “Het Songfestival is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen, dat je dit in je schoot geworpen krijgt.”

Gezondheid Jan Smit en Songfestival

Smit maakte eerder bekend dat hij lijdt aan acute laryngitis, een aandoening die veroorzaakt wordt door overmatig gebruik van de stembanden. Hij besloot daarop zijn agenda volledig leeg te maken om zich te focussen op herstellen. Gerard Joling denkt dat Jan ook te maken heeft met een burn-out.

Loting halve finales Eurovisiesongfestival 2020

Op 28 januari 2020 vindt de loting voor de halve finales van het liedjesfestijn plaats. Jan Smit is daarbij gewoon aanwezig. Dan wordt bepaald in welke van de twee halve finales, op 12 en 14 mei, de deelnemende landen aantreden. De loting wordt live uitgezonden op NPO 1. De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy treed pas in de finale voor het eerst officieel op.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie