‘Dit is het nummer van Jeangu Macrooy’. Freedom Sound – ESF 2020

Tijdens de ochtendshow van Frank Dane werd een demo van een nummer van Jeangu Macrooy gedraaid. Hannelore, de sidekick van Frank Dane, heeft deze demo ontvangen van ‘een contact’, een zeer betrouwbare bron. Het zou – volgens de bron – gaan om het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy voor het Songfestival 2020. Let op: dit gaat om een gerucht. Het nummer is niet bevestigd.

Update 1: Jeangu heeft het zelf vooralsnog ontkent

Update 2: Het nummer heette eerst Runaway Child. Volgens Songland.nl zou dit wel eens de titel kunnen zijn van het nummer.

Zijn nummer komt op 4 maart 2020 uit.

Hannelore over het nummer Freedom Sound – Jeangu Macrooy

Hannelore vertelt in een reactie aan Linda.nl: “Die vertelde dat Jeangu dit nummer, Freedom Sound, jaren geleden heeft geschreven, dat het een van zijn lievelingsnummers is en dat hij het heel graag hiervoor wil gebruiken. Ze gaan het nummer nog helemaal pimpen met extra mooie muziek.”

538 ochtendshow

Het fragment in De 538 Ochtendshow begint met een introductie, waarin eerst een fragment wordt afgespeeld waarin Jeangu Nederland leert hoe je zijn naam uitspreekt. Hannelore denkt het te weten. “Ik heb een contact en dat contact appte me twee dagen geleden al een demo van het liedje dat het zou gaan worden: Freedom Sound”, Frank Dane is verbaast dat Hannelore het al twee dagen weet. Hannelore heeft zitten zoeken op Google, maar het was nog steeds niet bekend. Toen besloot ze het maar te laten horen in de ochtendshow. Hannelore introduceert het liedje met: “Laat maar horen Frank, het is een mooi liedje”

Beluister het fragment van de ochtendshow

Via de onderstaande afbeelding kan je het fragment beluisteren op de website van 538.

Jeangu Macrooy Freedom Sound
Klik op de afbeelding om het fragment te beluisteren

Nummer wordt nog bewerkt

Het gaat om het volgende nummer, dat – volgens betrouwbare bronnen – nog bewerkt wordt voor het Songfestival in Rotterdam.

Disclaimer: het gaat nog om een gerucht en de AVROTROS of Songfestival.nl heeft nog niets bevestigd.

Bronnen:

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie