DIMMA en Ísold & Helga door naar finale Söngvakeppnin 2020 IJsland

Wie zal er in de voetstappen treden van de band Hatari? Vanavond vond de eerste halve finale plaats van de IJslandse show Söngvakeppnin 2020, waar er gezocht wordt naar een songfestival-inzending voor IJsland. De IJslandse omroep RÚV heeft vanavond de eerste halve finale van Söngvakeppnin 2020 gehouden in de evenementenhal Háskólabíó in Reykjavik. In totaal deden er vijf artiesten mee, waarvan er twee door zijn naar de finale: DIMMA en Ísold & Helga.

Halve finale in eigen taal

Alle nummers werden  uitgevoerd in de IJslandse taal in de halve finale. In de finale is het voor elke zanger optioneel of hij / zij het lied in het IJslands of in het Engels zal uitvoeren. De IJslandse omroep RÚV heeft de optie om een ​​wildcard toe te kennen aan de finale.

Uitslag van Söngvakeppnin 2020

Hieronder zie je de uitslag van de eerste halve finale. Daaronder kun je de nummers beluisteren. De nummers zijn weergeven in de volgorde van het optreden tijdens de halve finales.

  • DIMMA – “Almyrkvi” (finalist)
  • Ísold & Helga – “Klukkan tifar”
  • Brynja Mary – “Augun þín” (finalist)
  • Elísabet – “Elta þig”
  • Kid Isak – “Ævintýri”

DIMMA – “Almyrkvi”

Ísold og Helga – Klukkan tifar

Programma voorselectie Songfestival 2020 IJsland

Het format van Söngvakeppnin 2020 is exact hetzelfde als vorig jaar met twee halve finales en een finale:

  • Halve finale 1: 8 februari 2020
  • Halve finale 2: 15 februari 2020
  • Finale: 29 februari 2020

Stemmen van jury en thuispubliek

De uitkomst wordt bepaald door de combinatie van een deskundig jurypanel en de publieke stemmen. De twee halve finales vinden plaats in Háskólabíó Conference Hall, terwijl de finale zal plaatsvinden in Laugardalshöll. Beide locaties bevinden zich in Reykjavik, de grootste stad van het land. RÚV zal alle drie de shows uitzenden.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie