Azerbeidzjan start zoektocht naar inzending Eurovisie 2020

De Azerbeidzjaanse omroep Ictimai TV (ITV) is begonnen met het zoeken naar een act voor het songfestival in Rotterdam. De keuze wordt in dit land intern gemaakt. Ze zijn hiermee op zoek naar de dertiende vertegenwoordiger van het land. Acts die mee willen doen aan de interne selectie worden opgeroepen om zich aan te melden bij de organisatie. De inschrijving is geopend tot 7 februari. Daarna zal het selectiecomité zich buigen over de inzendingen en een winnaar kiezen.

Beslissing intern bij Azerbeidzjan 2020

Geïnteresseerde componisten en muzikanten hun inzendingen indienen via eurovisionaz2020@gmail.com. Er is verder niets bekend over wat er precies door geïnteresseerden opgestuurd moet worden of waar de organisatie naar op zoek is. De uiteindelijke beslissing is handen van de Azerbeidzjaanse omroep ITV.

Azerbeidzjan op het Songfestival

Het land doet het verbazingwekkend goed op het Eurovisie Songfestival. Sinds hun debuut in 2008 hebben ze in totaal 12 keer deelgenomen aan het festival. De editie in Rotterdam wordt de dertiende keer dat het land een act instuurt. Ze hebben veel succes gehad op het liedjesfestijn. Zo hebben ze vijf keer de top 5 behaald met een artiest. In 2011 wonnen ze de competitie zelfs met Running Scared gezongen door Ell & Nikki. Het liedjesfestijn vond daarom een jaar later plaats in de Crystal Hall in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Deze editie werd gewonnen door Loreen met haar Euphoria.

Beluister de Azerbeidzjaanse winnaar van 2011

In Bakoe won Loreen met het superbekende nummer Euphoria

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.