600 euro voor een hostel? Rotterdamse accommodaties raken vol tijdens het Songfestival

Vorige week vrijdag is bekendgemaakt dat Rotterdam het Eurovisiesongfestival 2020 mag gaan organiseren. De ligging en locatie werden onder andere geroemd. Ook de vele miljoenen die beschikbaar worden gesteld voor het liedjesfestijn, hebben zeker meegeholpen bij deze beslissing. Nadat het nieuws bekend werd, werden er enorm veel hotels geboekt. Zoveel dat er op het moment tussen 15 en 19 mei bijna geen hotels of andere accommodaties meer vrij zijn.Een hostel voor 600 euro?

600 euro hostel ESF 2020
Overnachten tijdens het songfestival 2020 in het centrum van Rotterdam? 600 euro voor drie nachten in een slaapzaal van 10 personen.

Een korte zoektocht via Booking.com leert ons dat het goedkoopste alternatief van vrijdag 15 mei tot en met maandag 18 mei 300 euro per persoon mag kosten. Dan krijg je twee bedden in een gemengde slaapzaal van 10 personen. Het goedkoopste hotel, waar nog slechts 2 kamers beschikbaar zijn, kost bijna 800 euro voor die periode. Andere opties kosten ruim boven de 1500 euro voor 3 nachten. Hier zitten zelfs veel privéwoningen tussen. Opties ruim buiten het centrum zijn nog iets goedkoper. Bij veel (privé)accommodaties staat dat deze pas op 1 september 2019 zijn toegevoegd. Veel huiseigenaren verdienen op deze manier geld aan het songfestival 2020.Waar dan wel overnachten?

Voor Nederlandse fans is het wellicht de beste opties om gewoon thuis te overnachten en heen en weer te rijden naar Ahoy. Vergeet niet dat kaarten voor het liedjesfestijn ook op kunnen lopen tot honderden euro’s per kaartje. Buitenlandse fans of bezoekers die vanuit de uithoeken van Nederland moeten komen, kunnen goed overnachten in de randstad. Zo zijn er voldoende accommodaties beschikbaar in de omliggende steden.

Bron hoofdafbeelding: https://www.ahoy.nl/nieuws/algemeen/het-eurovisie-songfestival-komt-naar-rotterdam

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie