Zwitserland onthult ESF2020 artiest en lied op 4 maart

Begin maart gaat het druk worden met alle aankondigingen en bekendmakingen rondom het Eurovisiesongfestival. In Zwitserland was het een tijd stil, maar deze stilte is doorbroken. Op 4 maart weten we welke artiest Luca Hänni mag gaan opvolgen, die met het aanstekelijke liedje She Got Me (had beter Dirty Dancing kunnen heten)  een zeer verdienstelijke vierde plaats behaalde (364 punten).

Aankondiging van SRF ESC

Op 4 maart 2020 gaat de Zwitserse omroep SRF bekendmaken wie er naar het Songfestival 2020 gaat namens het land. Ze maken ook meteen het liedje bekend. Deze aankondiging deed de omroep op Valentijnsdag. Er ontstond nog we enige verwarring wegens de datumnotatie (4.3), maar dit is toch echt in Zwitserland ook gewoon 4 maart.

515 liedjes ingezonden

De organisatie lied eerder weten dat er maar liefst 515 liedjes waren ingezonden. Deze liedjes zijn beoordeeld door een controlegroep van 100 personen en een professionele jury van 20 personen. Op vier maart weten we wie er het best beoordeeld werd door deze groep mensen en wie Luca Hänni mag opvolgen.

Zwitserland 2019 Songfestival

Diiiirty Dancing behaalde een knappe vierde plek in 2019!

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie