Verenigd Koninkrijk songfestival 2020: James Newman – My Last Breath voor Engeland

James Newman UK Engeland Songfestival 2021 deelnemer

Vandaag om 10:30 werd op BBC Radio 1 en BBC Radio 2 bekend dat James Newman naar het Songfestival 2020 gaat namens het Verenigd Koninkrijk. Hij zal direct doorgaan naar de finale, omdat het land één van de Big 5 landen is. In deze blog bekijken we alles wat te maken heeft met James Newman, My Last Breath, Engeland op het songfestival en kun je het songfestivalnummer beluisteren.

Wie is James Newman, de deelnemer van het Verenigd Koninkrijk op het Songfestival?

James Newman is een Engelse singer-songwriter gevestigd in Londen. Hij is de broer van popster John Newman. Bij de Brit Awards 2014 heeft Newman de Brit Award gewonnen voor de Britse single van het jaar voor zijn nummer Waiting All Night. . Hij heeft ook hits geschreven zoals ‘Blame’ van Calvin Harris (feat. John Newman) en ‘Love Me Like You’ van Little Mix. Zijn jongere broer John Newman zou je kunnen kennen van Love Me Again.

Niet onbekend met het songfestival

James is ook geen onbekende voor Eurovisie. Hij was co-schrijver van “Dying to Try” van Brendan Murray, die Ierland vertegenwoordigde bij de wedstrijd in 2017. De hitmaker stond ook achter “Keep Me Coming Back”, dat was opgenomen op het achtste studioalbum Conscious van Guy Sebastian . Guy Sebastian was in 2015 de allereerste Eurovisie-vertegenwoordiger van Australië met het nummer “Tonight Again”.

Singles

Aan de volgende singles heeft James Newman meegewerkt

  • “Waiting All Night” – Rudimental featuring Ella Eyre
  • “Blame” –  Calvin Harris featuring John Newman
  • “Lay It All on Me” – Rudimental featuring Ed Sheeran
  • “Love Me Like You” – Little Mix
  • “All I Am” – Jess Glynne
  • “Dying to Try” – Brendan Murray

Samenwerking met Armin van Buuren

Hij heeft ook samengewerkt met Armin voor het zeer bekende nummer Therapy

Eerste reactie James Newman

James was in de uitzending van BBC 2 Radio. Hij kon het niet geloven dat het nummer echt op de radio werd gedraaid. James heeft veel shows gedaan samen met de Nederlander Armin van Buuren, maar verder voornamelijk veel nummers geschreven. Hij is dolgelukkig en enthousiast om zijn land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. Hij vindt het platform van het songfestival geweldig. De presentator denkt dat het goed kan zijn om zijn Europese carrière te lanceren. James voegt toe dat er 200 miljoen mensen kijken. Het nummer My Last Breath is geschreven in Schotland. De eerste zinnen heeft hij ook opgenomen in Schotland zelf.

My Last Breath beluisteren

Hieronder kan je het songfestivalnummer van James Newman voor Engeland (Verenigd Koninkrijk) beluisteren!

https://www.instagram.com/p/B9EMjAQJhU1/

Het team achter My Last Breath

Het nummer is geschreven door een waar sterrenteam.

Ed Drewett

Ed is een Britse singer-songwriter die vooral bekend staat om zijn bijdragen en samenwerkingen met acts als One Direction, Jonas Blue, Little Mix, Olly Murs en Craig David. Zijn eerste grote succes kwam met de UK Nummer 1 single All Time Low van The Wanted in 2010. De opvolger die Ed mede schreef, Glad You Came, verkocht wereldwijd 4 miljoen exemplaren en bereikte nummer 3 op de Amerikaanse billboard-hitlijsten . Zijn andere opvallende hits zijn UK Number 1 single voor Little Mix ( Black Magic ), wereldwijd slaat Best Song Ever , Steal My Girl en History van One Direction en, meest recent, de hit singles Rise & Mama voor Jonas Blue.

Iain James

De Britse zanger, songwriter en vocale producent Iain James heeft hits gehad met enkele van de grootste Britse en internationale artiesten, waaronder Anne-Marie, One Direction, Why Don’t We, The Vamps, Leona Lewis, EXO en Olly Murs. Zijn meest opvallende nummer is Read All About It, dat aanvankelijk werd uitgebracht door Professor Green. Het nummer werd opnieuw uitgebracht door Emeli Sandé, waar het werd uitgevoerd op de Olympische Spelen van 2012 en wereldwijd multi-platina werd verkocht. Iain is geen onbekende voor Eurovision – hij was een van de co-schrijvers van Azerbeidzja’s winnende Eurovisie-inzending, Running Scared door Ell & Nikki in 2011.

Adam Argyle

Adam heeft een achtergrond als country-singer-songwriter, maar is ook overgestapt op schrijven en produceren in andere genres. Een gerespecteerd tekstschrijver en melodie-schrijver, evenals een multi-instrumentalist, vond hij al vroeg succes bij het schrijven en produceren voor Spice Girl Melanie C op haar solo-albums, evenals Newton Faulkner. Adam heeft een langdurige samenwerking gehad met Olly Murs over verschillende albums en heeft ook nummers geschreven met 5 Seconds Of Summer, Dua Lipa, James Bay, Ava Max en James Arthur.

https://www.instagram.com/p/B7Yn7EIH_gw/

Verenigd Koninkrijk op het Songfestival

Het Verenigd Koninkrijk heeft 62 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival . Ze namen voor het eerst deel aan de tweede wedstrijd in 1957 . Het VK is sinds 1959 elk jaar binnengekomen , en samen met Zweden en Nederland is het een van de slechts drie landen met Eurovisie-overwinningen in vier verschillende decennia. Het Verenigd Koninkrijk is een van de ” Big 5 “, samen met Frankrijk , Duitsland , Italië en Spanje, die automatisch mogen deelnemen aan de finale. In 2019 behaalde Michael Rice slechts 11 punten en eindigde onderaan.

Veelgestelde vragen over James Newman

Een aantal vragen en antwoorden over de artiest van Engeland op het Eurovisiesongfestival 2020

?Hoe is James Newman gekozen?

Normaal gesproken houdt het land nationale selecties onder de naam You Decide, maar in 2019 besloot de BBC het over een andere boeg te gooien. De artiest voor 2020 is intern gekozen. BBC 1 en BBC 2 hadden de primeur op de radio om het nummer en de artiest bekend te maken in de ochtendshows.

❓Waar kan ik hem van kennen?

James Newman is een zeer bekende singer-songwriter. Je zou hem kunnen kennen van zijn werk als schrijver, maar het is aannemelijker dat je hem kent van zijn nummer Therapy, dat hij samen met Armin van Buuren heeft gemaakt. Je kan dat nummer hier beluisteren.

?‍?‍?‍?Is hij familie van John Newman?

Ja. John Newman is een wereldberoemde zanger en het jongere broertje van James Newman. Je zou John kunnen kennen van zijn nummer Love Me Again.

?Kan ik James Newman volgen op sociale media?

Jazeker. Hij is onder andere actief op Twitter en Instagram.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie