Tom Leeb (Frankrijk) maakt zijn lied 16 februari 2020 bekend

Tom Leeb Frankrijk 2022 Songfestival Eurovision

Tom Leeb, de songfestivalhunk van het Songfestival 2020 in Rotterdam, maakt op 16 februari zijn songfestivallied bekend. Een dag later maakt Hooverphonic namens België hun nummer bekend. Tom Leeb is in Frankrijk intern gekozen door de omroep France 2. Aangezien Frankrijk een Big 5-land is, wordt er natuurlijk veel verwacht van deze inzending. Vorig jaar werd Frankrijk 16e in de grote finale in Tel Aviv. Bilal Hassani wist niet de juiste snaar te raken met zijn lied Roi.

Over Tom Leeb

Tom Leeb werd geboren in Parijs in 1989 en is de zoon van de beroemde Franse cabaretier Michel Leeb . Tom geniet veel bekendheid en erkenning in Frankrijk. Hij heeft vijf jaar film, theater, muziek, dans en zang gestudeerd in New York en spreekt vloeiend Engels. Tom heeft gewerkt in de bioscoop, televisie, theater en bracht zijn eerste album Recollection uit in 2019. Hij bracht zijn eerste single Are we too late uit in 2018.

Frankrijk op het songfestival in het verleden en vorig jaar

Frankrijk debuteerde op het Eurovisie Songfestival in de allereerste wedstrijd in 1956 en is een van de oprichters van de competitie. De Franse natie heeft het evenement 5 keer gewonnen: 1958, 1960, 1962, 1969, 1977. Frankrijk heeft de Eurovisie de wedstrijd drie keer georganiseerd: Cannes (1959,1961) en Parijs (1978). In 2019 selecteerden de Fransen hun deelnemer en via Destination Eurovision , waardoor Bilal Hassani met zijn inzending Roi naar Tel Aviv werd gestuurd . Bilal werd 16e in de Grote Finale in Israël. Dit jaar mag Tom Leeb het proberen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie