Servië Songfestival 2020: Hurricane met Hasta La Vista – Info en bio!

Hurricane Servië songfestival 2021

Servië heeft begin maart 2020 gekozen voor de band Hurricane. Zij zullen het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2020. Zij gaan het lied Hasta La Vista zingen. Dit nummer is geschreven door Nemanja Antonić, Kosana Stojić en Sanja Vučić. Na twee halve finales en een spetterende finale is de band Hurricane gekozen door zowel een deskundige jury als het thuispubliek. In deze blog lees je alles wat te maken heeft met Hurrica. Zo lees je een korte bio van de drie vrouwen in de band, kun je het nummer beluisteren en geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Wie zijn Hurricane, de band die namens Servië op het songfestival staat?

Hurricane staat ook wel bekend als Hurricane Girls. Het is een Servische meidengroep die muziek maakt binnen de genres pop en R&B. De groep is samengesteld door Zoran Milinković in 2017. De meidengroep bestaat uit Sanja Vučić , Ivana Nikolić en Ksenija Knežević en ze zingen meestal in het Engels. Slechts drie nummers hebben ze in de eigen Servische taal gezongen. Zij hebben internationale ambities, vandaar de keuze voor de Engelse taal. Eerder heeft de band samengewerkt met Hollywood-producent Stephen Belafonte. Na hun deelname aan de 2020-editie van Beovizija (tweede halve finale nacht, 29 februari), zullen ze Servië vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 , met het nummer ” Hasta La Vista “.

Hurricane Servië Songfestival 2020 band

De drie vrouwen van de band

De band bestaat uit drie vrouwen. Hieronder lees je meer informatie over de bandleden van Hurricane!

Sanja Vučić

Vučić komt uit een familie van muzikanten en zat in een alt-rockband op de basisschool. Ze speelde in folk- en jazzbands en zong in een kerkkoor. Ze is al vijf jaar lid van een andere band genaamd ZAA;  ze vertegenwoordigde Servië op het Eurovisie Songfestival 2016. Haar eerdere deelname kun je hieronder bekijken.

Ivana Nikolić

Nikolić is bekend in de moderne dans- en muziekwereld. Haar eerste optreden was in Belgrado arena met Joegoslavische sterren uit de jaren 90. Ze werkte samen met Jala Brat aan zijn single “Mlada i luda”. Dit nummer kun je hieronder bekijken en beluisteren.

Ksenija Knežević

De vader van Knežević is de populaire Montenegrijnse zangeres Knez. Toen ze jonger was, nam ze deel aan festivals voor kinderartiesten en was ze onderdeel van de band Sky’s waar ze in  de Beosong 2013 competitie het nummer “Magija” zong. Ze zat in de Sevdahbejbi -band voordat ze zich bij Hurricane  aansloot. Een nummer van haar oude band beluister je hieronder.

Singles van Hurricane

Tot dusver heeft de band 18 nummers uitgebracht sinds 2018.

  • 2018: “Irma, Maria”, “Breathe” (cover), “Corazon” (cover), “The Show Must Go On” (cover), “She Loves Control” (cover), “Feel Right”, “Personal” , “Should’ve Listened” (audio), “Who To Love” (audio), “HURRICANE” (introductievideo), “Live” (live van Stark Arena Belgrado)
  • 2019: “Pain In Your Eyes”, “Liar” (audio), “Magic Night”, “Favorito” [first in Serbian], [3] “Avantura”, “Brzi prsti”
  • 2020: “Hasta La Vista” ( Beovizija 2020 winnaar ), “Guallame El Pantalon”
https://www.instagram.com/p/B5YLmMAAdf_/

Hurricane met Hasta La Vista beluisteren

Hieronder kun je het nummer van Servië op het Songfestval in 2020 beluisteren en bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=TmVqVkjsU3c

Vragen en antwoorden over de Servische band Hurricane

Een aantal vragen en antwoorden op een rij!

?Kan ik de band Hurricane volgen op sociale media?

Ja, dat kan. De band is actief op Facebook en Instagram. Daarnaast kun je Hurricane ook vinden via Spotify en YouTube.

3️⃣Uit wie bestaat Hurricane?

De band bestaat uit drie vrouwen. Zij heten Sanja Vucic, Ksenija Knezevic en Ivana Nikolić.

⭐Hebben de vrouwen al ervaring op het Eurovisiesongfestival?

Ja! Sanja heeft in 2016 al eens eerder namens Servië aan het Eurovisiesongfestival meegedaan. Ksenija was eerder achtergrondzangeres van de songfestivalact van Montenegro in 2015.

⏭️Wie volgt de band op?

In 2019 stond Nevena Božović namens Servië op het podium in Tel Aviv. Zij kwalificeerde zich voor de finale en werd 18e.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie