Oostenrijk kiest Vincent Bueno voor Eurovisie Songfestival 2020

Vincent Bueno Oostenrijk

Vincent Bueno zal voor Oostenrijk uitkomen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. De 34-jarige Vincent uit Wenen zal het up-tempo nummer ‘Alive’ uitvoeren in mei. De Oostenrijkse omroep ORF zal zijn deelnemende nummer in maart 2020 onthullen. Op het moment is de naam van het nummer wel bekend.

Wie is Vincent Bueno van Oostenrijk van het Songfestival 2020?

Vincent Bueno (geboren op 10 december 1985), is een in Oostenrijk geboren Filipijnse zanger die is gevestigd in Oostenrijk, maar ook een woning heeft op de Filipijnen. Op 12 januari 2008 werd hij de winnaar van het ORF- programma, Musical! Die Show, een Oostenrijkse televisie muzikale wedstrijd.

Hij trad ook op ook als voorprogramma voor het concert van de Filipijnse zangeres Sarah Geronimo in Wenen. Op 18 januari 2008 vertelde Bueno de Filippijnse media over zijn plannen om in de Filippijnen te naam te gaan maken. Hij maakte vervolgens zijn eerste optreden in Philippine Television op ASAP XV op 29 augustus 2010. Hij tekende ook een contract onder Star Records, onderdeel van de ABS-CBN Entertainment Group Company, om zijn muziekcarrière in de Filippijnen op te starten

Hij zal Oostenrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam , Nederland met het nummer “Alive”.

Bueno begon op 4- jarige leeftijd met dansen. Later studeerde hij af in muziek en uitvoerende kunsten aan het conservatorium van Wenen. Bueno is ook componist van R&B muziek, die speciale cursussen heeft gevolgd in acteren, dansen en zingen. Op 11-jarige leeftijd speelde hij 4 muziekinstrumenten – piano , gitaar , drums en basgitaar. Zijn vader was een voormalige zanger en in 1970 een lokale band lead gitarist .

Zijn deelname aan het televisieprogramma Musical! Die Show

Vincent versloeg Eva Klikovics en Gudrun Ihninger en 10 andere deelnemers / finalisten en verdiende de hoofdprijs van 50.000 EUR. In het televisieprogramma voerde hij eerst ” Grease Lightning ” (uit musical Grease ) en vervolgens ” The Music of the Night ” (uit The Phantom of the Opera ) uit.

Vincent kreeg 67% van de televote in Oostenrijk en nabijgelegen landen. Tweede plaatser Oostenrijker Eva Klikovics ontving 37% van de televotes, en Gudrun Ihninger werd al eerder uitgeschakeld en behaalde de derde plaats. De televisieshow is een talentwedstrijd waarin de theatrale en dansvaardigheden en andere relevatnte vaardigheden van de deelnemers worden bekeken, die op hun beurt worden beoordeeld op basis van de stem van televiewers per telefoon of sms .

Zijn stem

Vincent’s vocale bereik kan worden geclassificeerd als tenor. Zijn stem kan worden omschreven als soepel, zacht en soms licht schurend. Hij zingt vaak met een vibrato in zijn stem en neemt ook beatboxing op in veel van zijn nummers. Hoewel Vincent een studioalbum en een single in het Duits heeft, heeft hij ook enkele onofficiële muziekvideo’s en audio uitgebracht op zijn officiële YouTube- en Facebook- accounts.

Enkele nummers op YouTube

Vincent heeft veel video’s online staan. Het officiële nummer “Alive” wordt pas op een later moment bekendgemaakt.

Mary Me Too


Into You


Sie Ist So


Albums en muziek

TitelDetailsPiekgrafiekposities
Top 40 Oostenrijk
Step by Step   ·        Uitgebracht: 4 maart 2009

·        Formaat: digitale download

·        Label: HitSquad Records

55
Wieder Leben·        Uitgebracht: 2016

·        Formaat: digitale download

·        Label: Bueno Music

Invincible·        Uitgebracht: 2018

·        Formaat: digitale download

·        Label: Bueno Music

“-” geeft een opname aan die niet in kaart is gebracht of niet is vrijgegeven in dat gebied.

Uitgebreide toneelstukken

TitelDetails
The Austrian Idol – Vincent Bueno·        Uitgebracht: 2011

·        Formaat: digitale download

·        Label: ABS-CBN-filmproductie

 Losse singles

TitleYearAlbum
“Sex Appeal”2008Step by Step
“Party Hard”2011The Austrian Idol – Vincent Bueno
“Bida Best Sa Tag-Araw”
(with Angeline Quinto)
2016Non-alnum singles
“All We Need Is That Love”
“Sie Ist So”2017
“Rainbow After the Storm”2018
“Get Out My Lane”2019
Alive2020
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie