Litouwen Songfestival 2020: The Roop – On Fire, biografie en informatie

The Roop Litouwen

De zoektocht voor de nieuwe songfestivalinzending voor 2020 is voorbij in Litouwen. Tijdens de shows genaamd ‘Pabandom iš naujo!’ werd er gezocht naar een nieuwe acts voor ESF2020 in Rotterdam. Op 15 februari 2020 wist The Roop met hun nummer On Fire de finale te winnen. Zij zullen afreizen naar Rotterdam om in de eerste helft van de eerste halve finale op te treden. In deze blog bekijken we de band The Roop, kun je het nummer On Fire beluisteren en leer je alles over deze band!

Wie zijn The Roop, de act van Litouwen op het songfestival 2020?

The Roop bestaat uit drie bandleden. Zij beschrijven hun muzikale stijl als een mix van pop-rock en indie. Sinds 2014 is de band bij elkaar, maar apart van elkaar zijn ze al veel langer actief in de muziek. Het debuutalbum van de band heet To Whom It May Concern en kwam in 2015 uit. De band heeft sindsdien over de gehele wereld optredens gehad, onder andere in België, Servië en Brazilië.

https://www.instagram.com/p/B8ZjguZA6BT/

Al eerder geprobeerd om te kwalificeren

The Roop probeerde in 2018 ook al eens om zich te kwalificeren voor het Songfestival, maar kwam toen net tekort. Toch besloten zij het in 2020 nog een keer te proberen met het nummer On Fire. De leadzanger Vaidotas Valiukevičius over dit nummer: “Het nummer van dit jaar gaat over iets dat ik in me meedroeg en om me heen waarnam. Het gaat over jezelf te snel af te schrijven. We onderschatten onszelf te vaak. We denken dat we niet voldoen aan bepaalde standaarden of dat we oninteressant zijn, te jong, te oud. “

De bandleden in de groep

https://www.instagram.com/p/B7abuI-A0M7/

De band The Roop bestaat uit drie bandleden:

Vaidotas Valiukevičius – zanger

Vaidotas Valiukevičius, die eerder op het podium verscheen onder het pseudoniem Milanno. Hij heeft in het verleden alcohol afgezworen en houdt er tegenwoordig een veganistische levensstijl op na. Over het feit dat de zanger al vroeg stopte met zijn beroep meldt hij het volgende: “Ik realiseerde me dat ik niet wilde doorgaan met wat er werd gedaan en moest nadenken over wat ik echt wilde. Vaak worden mensen sterk beïnvloed door de omgeving, dus verliezen we wat we zelf willen, wat me een tijdje kostte om het te begrijpen. En nu ben ik blij, ik hou er niet van gehecht te zijn aan het verleden, ik wens het ook aan anderen – het is belangrijk om naar de toekomst te kijken en deze dag te leven. “

Hij besloot om toch weer in de muziek te stappen en met de band The Roop te doen waar hij van houdt. De zanger is geboren op 27 mei 1981 en studeerde af aan de muziekschool. Als hobby’s noemt hij wandelen in het bos en piano spelen.

Robertas Baranauskas – drums

Over Robertas is erg weinig bekend. Hij is een drummer uit Litouwen en is erg fan van hun album Ghosts. Hij meldt hier het volgende over: “”We hebben het album” Ghosts “genoemd, omdat ze voor ons de symbolen zijn van onze innerlijke angsten.

We brengen ze uit in onze nieuwe nummers en laten ook onze twijfels los. We moedigen aan om naarje eigen geesten te kijken , wees niet bang om te dromen, wees niet bang om op je eigen manier te leven, laat jezelf zien, doe je maskers af ”

Dekens Banišauskas – gitaar

Zodra er meer bekend is over de gitarist van The Roop, vullen wij dit artikel aan.

Discografie

Album

  • 2015 – To Whom It May Concern
  • 2017 – Ghosts

Singles

  • 2016 – Hello
  • 2017 – Dream On
  • 2017 – Keista draugystė
  • 2018 – Yes, I Do
  • 2019 – Silly Mí
  • 2019 – Dance with Your Hands
  • 2020 – On Fire

The Roop – On Fire (songfestivallied)

Beluister hieronder het nummer van de band

Veelgestelde vragen over The Roop, Litouwen 2020 Songfestival

Een aantal vragen die we zijn tegengekomen op fora, sociale media en op het internet in algemeen.

?Kan ik The Roop volgen op sociale media?

Ja, dat kan. Je kan The Roop volgen op Facebook Instagram, en Twitter.

?Welk nummer gaat de band zingen op het Songfestival 2020?

Zij gaan het nummer On Fire zingen. Deze kun je hier beluisteren op YouTube

?Uit welke bandleden bestaat de groep?

The Roop bestaat uit drie bandleden. Vaidotas Valiukevičius (zanger), Dekens Banišauskas (gitaar) en Robertas Baranauskas (drums).

?Wat voor muziekstijl is typerend voor de groep?

Zij beschrijven hun muzikale stijl als een mix van pop-rock en indie

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.