Letland Songfestival 2021: Samanta Tina – Info & biografie

Samanta Tina Songfestival 2021 Letland afbeelding press

Op 8 februari 2020, tijdens super-songfestival-zaterdag werd bekend dat Samanta Tina namens Letland naar Rotterdam zal afreizen. Omdat deze editie geen doorgang kon vinden, werd ze ook voor het songfestival 2021 gevraagd. In 2020 zou ze meedoen met haar nummer Still Breathing. Het lied is geschreven voor Aminata Savadogo en Samanta Tina zelf. Helaas moet ze voor het songfestival 2021 een nieuw nummer bedenken. Haar oude nummer is namelijk dan niet meer geldig voor deelname. Dit geldt echter voor alle deelnemers aan het songfestival in 2020! In de finale van Supernova 2020 (de voorronde van Letland) wist ze 8 andere artiesten te verslaan. In deze blog bekijken we alles wat met Samanta te maken heeft, duiken we in haar verleden en kun je haar songfestivalnummer beluisteren.

Wie is Samanta Tina, de vertegenwoordigster van Letland op het songfestival 2021

Samanta Tina is geboren als Samanta Polakova op 31 maart 1989. Ze heeft in totaal zes keer geprobeerd om een ticket naar het Eurovisiesongfestival te winnen. In 2020 is dit haar ook uiteindelijk gelukt. Mensen in Litouwen zouden haar ook kunnen kennen van de Litouwse versie van The Voice. Samanta is geboren in Tukums, Letland en wordt gezien als een zangeres in de genres pop, dance pop en R&B.

https://www.instagram.com/p/B8JxtReny94/

Vroege carrière (2010-2012)

In 2010 won Tīna de Letse muziekshow O! Kartes akadēmija en won daarmee de kans om naar de Tech Music School in Londen, Engeland te gaan. In 2011 nam ze deel aan de Moldavische zangwedstrijd Golden Voices en won de beker.In 2012 nam ze deel aan de Slavianski Bazaar in Vitebsk, waar ze samen met 20 deelnemers moest strijden om de winst. Op dag 1 speelde ze “Auga, auga Rūžeņa”, een Lets volksliedje en verdiende 93 punten. Op de tweede dag speelde ze het lied “Где то далеко” en kreeg 104 punten. Ze eindigde uiteindelijk op de tweede plaats met 197 punten, achter alleen Bobi Mojsoski van Macedonië .

Lied 2021

Tina zingt in 2021 het volgende nummer:

Vaak geprobeerd om naar het songfestival te gaan

In 2012 werd bekend dat ze samen met Dāvids Kalandija het lied “I Want You Back” mee zou doen aan de nationale voorrondes voor het Eurovisiesongfestival. Ze plaatsten de tweede plaats in de finale, gingen door naar de superfinale en plaatsten de tweede plaats alleen achter de winnaar Anmary en haar nummer ” Beautiful Song “.

Op 15 januari 2013 werd bekendgemaakt dat Tīna zou deelnemen aan Dziesma, de nieuwe titel voor de Letse nationale finale, met het nummer “I Need a Hero”. Tīna werd eerste in de eerste halve finale op 8 februari 2013, op weg naar de finale op 16 februari 2013. Samanta werd beschouwd als de favoriet om de competitie te winnen. In de finale werd Tīna tweede, op weg naar de superfinale net als het jaar daarvoor. In de finale bereikte ze de tweede plaats, achter de band PeR en hun nummer ” Here We Go “.

https://www.instagram.com/p/B8UXZGqHxzc/

The Voice in Litouwen

Ze deed mee aan het derde seizoen van de Litouwse versie van The Voice, Lietuvos Balsas. Voor haar auditie zong ze het nummer ” I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me) “. Tīna sloot de talentenjacht in de top acht af. Ze liep de laatste vier op een haar na mis.

Supernova 2016 en Eurovizijos

Op 31 januari 2016 werd Tīna aangekondigd als een van de deelnemers aan Supernova 2016 met twee nummers, “We Live for Love” en “The Love Is Forever”.  Het eerste lied ging niet door naar de halve finale. “The Love Is Forever” nam deel aan de tweede voorronde op 14 februari, waar het doorging naar de halve finale nadat de jury haar een wildcard toekende. Na het optreden in de halve finale besloot ze zich terug te trekken uit de competitie.

https://www.youtube.com/watch?v=kKPhJH1Cnos

n 2016 werd bevestigd dat ze zou deelnemen aan de nationale selectie van Litouwen voor het Eurovisie Songfestival 2017 . Ze speelde het nummer “Tavo oda” in een duet met de Litouwse zanger Tadas Rimgaila. De act werd geëlimineerd in de eerste reeks van de wedstrijd.

Songfestival 2020 Letland – “Still Breathing”

Na veel pogingen is het eindelijk raak! Het nummer waarmee ze de nationale selectie won kun je hieronder luisteren. Let op: dit is niet het nummer van 2021, deze wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Singles

  • “I Want You Back” (2012)
  • “I Need a Hero” (2013)
  • “Stay” (2014)
  • “We Live for Love” (2016)
  • “The Love Is Forever” (2016)
  • “Kāds trakais mani uzgleznos” (2016)
  • “Vējš bungo klavieres” (2017)
  • “Pietiks” (2017)
  • “Cutting the Wire” (2019)
  • “Still Breathing” (2019
https://www.instagram.com/p/B7dsFhMHgZ5/

Veelgestelde vragen over Samanta Tina, Letland Songfestival 2021

Een aantal vragen die we zijn tegengekomen over de inzending van Letland

?Kan ik Samanta volgen op Instagram?

Ja, ze is erg actief, ook in haar story. Volg de deelneemster namens Letland aan het Songfestival 2020 via deze link op Insta.

?Heeft ze vaker meegedaan aan het Songfestival?

Nee, ze heeft wel meerdere keren geprobeerd om deel te nemen namens Letland, maar in 2020 is haar eerste deelname buiten de nationale voorrondes.

?Heeft ze een opleiding in zang gedaan?

Samanta zingt al 12 jaar in een vocaal ensemble voor kinderen. Ze studeerde zang aan de British Tech Music School en is nog steeds verbonden als een vocaal docente.

♈Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is geboren op 31 maart en is dus een Ram

Afbeelding: LTV | Arturs Martinovs | EBU | Eurovision.tv

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie