Ierland Songfestival 2020: Lesley Roy – Story Of My Life | Info en biografie

Lesley Roy Ierland 2021 Songfestival

Lesley Roy is de deelneemster namens Ierland aan het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de publieke omroep RTÉ van Ierland bekendgemaakt op 5 maart 2020. Ze zal het nummer Story Of My Life gaan zingen tijdens de eerste halve songfestivalfinale op 12 mei 2020. Lesley Roy hoopt met haar nummer zich te kwalificeren voor de grote finale op 16 mei. Ierland heeft het liedjesfestijn eerder al 7 keer gewonnen. Gaat Lesley Roy voor de achtste keer? In deze blog bekijken we alles wat te maken heeft met Lesley Roy, kun je een biografie lezen, haar nummer beluisteren en beantwoorden we veelgestelde vragen en antwoorden over deze artieste.

Uitgelichte afbeelding: RTÉ | Luca Truffarelli | EBU | Eurovision.tv

Wie is Lesley Roy, de artieste van Ierland op het songfestival 2020?

Lesley Roy is een singer-songwriter geboren in Balbriggan in Dublin, Ierland. Ze staat onder contract bij een onafhankelijk Iers label en kreeg in 2006 een licentie van het Amerikaanse label Jive Records. e bracht haar debuutalbum, Unbeautiful in 2008, uit dat door Executive Martin werd geproduceerd. Als songwriter heeft Roy internationaal succes ervaren met releases voor artiesten als Adam Lambert, Miss Montreal, Medina, Jana Kramer en Marlee Scott.

https://www.instagram.com/p/B3DcSnrnJz1/

Lesley was al vroeg met muziek bezig

Ze is vanaf jonge leeftijd al met muziek bezig. Voordat ze beroemd werd zong ze christelijke muziek voor een gemeenschapskerk in Ierland. Ze werd in 2008 ontdekt door talentscouts van het Jive-label Records. Haar stem wordt door sommigen beschreven als een mix tussen Melissa Etheridge en Avril Lavigne. Haar belangrijkste invloeden zijn: Melissa Etheridge, Stevie Nicks , Sheryl Crow ,The Dixie Chicks, Bonnie Raitt, Janis Joplin , Tom Petty en Bruce Springsteen

Nummers geschreven voor Miss Montreal

Op 13 april 2012 bracht de Nederlandse singer-songwriter, Miss Montreal, I Am Hunter uit. Roy schreef drie nummers, waaronder het titelnummer en de single “I Am Hunter”, die nummer 28 bereikte in de Nederlandse Top 40-hitlijst.

Songfestivalnummer van Ierland op het Songfestival 2020

Hieronder kun je het nummer van Lesley Roy op het Eurovisiesongfestival 2020 beluisteren:

Over het nummer Story Of My Life

Het lied van Ierland, Story Of My Life, is geschreven en geproduceerd door Lesley Roy samen met enkele van haar favoriete liedjesschrijvers en creatieve mensen in Nashville: Robert Marvin, Catt Gravitt en Tom Shapiro. “We wilden iets uptempo en triomfantelijk, dat draait om het overwinnen van je moeilijkheden in het leven en het weer opstaan,” zei Lesley.

De videoclip voor Story Of My Life werd geregisseerd door Kate Dolan. Hier zei Lesley het volgende over: “De videoclip was zo leuk om te maken. Kate Dolan kwam helemaal met een benadering die zou werken om de triomferende energie over te brengen en dat we hier schitteren en plezier hebben. De videoclip legt volledig vast wat ik wilde overbrengen, dat we na moeilijke periodes kunnen opstaan.

https://www.instagram.com/p/BxdBc08HRon/

Discografie

Ze heeft een aantal eigen singles en één album op haar naam staan. Op het moment is Unbeautiful uit 2008 haar eerste en ook enige album. Ze heeft de volgende singles uitgebracht:

 • I’m Gone, I’m Going
 • Unbeautiful
 • Hang On
 • Blood On Your Hands
 • Free the Flame (Ember Moon)
 • Story Of My Life (songfestivalnummer Ierland 2020)

Ervaren songwriter

Ze is vooral bekend dankzij de nummers die ze voor andere artiesten heeft geschreven. Lesley Roy heeft meegeholpen met de volgende nummers:

 •  Ashlyne Huff – Let it Out, Own the Night en Runaway
 • Adam Lambert – Pop That Lock
 • Miss Montreal – Everything, I am Hunter en Better When It Hurts
 • Medina – Waiting for Love
 • Jana Kramaer – Goodby California
 • Marlee Scott – Rhinestone in the Rough

Ierland op het Songfestival in het algemeen

Ierland heeft 53 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds het zijn debuut maakte op het liedjesfestijn in 1965 in Napels. De finale van de wedstrijd wordt uitgezonden in Ierland door de publieke omroep RTÉ One. Deze omroep selecteert de artiest ook vaak intern. Ierland is het meest succesvolle land in de wedstrijd, met een record van in totaal zeven overwinningen, en is het enige land dat drie keer achter elkaar heeft gewonnen.

Veelgestelde vragen over Lesley Roy, de singer-songwriter uit Ierland

Een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op een rij!

?Kan ik Lesley Roy volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Je kan Lesley Roy volgen op onder andere Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast kun je haar muziek beluisteren op Spotify.

?️Met wat voor nummer gaat Lesley Roy naar het songfestival 2020?

Ze zal het nummer Story Of My Life gaan zingen op het Eurovisiesongfestival 2020 namens Ierland. Je kan haar voor het eerst horen tijdens de eerste halve finale op 12 mei.

?Hoe kan de stem/stijl van Lesley worden omschreven?

Haar stem wordt door sommigen beschreven als een mix tussen Melissa Etheridge en Avril Lavigne

?Wie zijn haar grote invloeden in de muziekwereld?

Haar belangrijkste invloeden zijn: Melissa Etheridge, Stevie Nicks , Sheryl Crow ,The Dixie Chicks, Bonnie Raitt, Janis Joplin , Tom Petty en Bruce Springsteen

?Waar kan ik haar van kennen?

Ze is als artiest buiten Ierland niet mega-beroemd. Als tekstschrijfster wel. Zo heeft ze voor veel grote artiesten nummers geschreven. Ook voor de Nederlandse zangeres Miss Montreal heeft ze meegeholpen aan meerdere nummers, waaronder I Am Hunter van het gelijknamige album.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie