Azerbeidzjan Songfestival 2021: Samira Efendi – Bio en muziek!

Azerbeidjan Songfestival Samira Efendi 2021

Op 28 februari 2020 maakte de Azerbeidzjaanse omroep bekend dat Samira Efendi voor Azerbeidzjan uit mag komen op het ESF. Wegens het coronavirus is haar deelname verzet naar het songfestival 2021 gaat. De zangeres timmert al een aantal jaar hard aan de weg. Ze komt uit Baku, de hoofdstad van het land en heeft gestudeerd aan de nationale muziekschool van Baku en het Nationaal Conservatorium. Zij is intern gekozen om af te reizen naar Rotterdam. In deze blog lees je een korte biografie van Samira, kun je – binnenkort – het nummer beluisteren en lees je een aantal vragen en antwoorden over deze Azerbeidzjaanse zangeres die namens haar thuisland in 2021 naar het songfestival zal afreizen!

Wie is Samira Efendi, de zangeres van Azerbeidzjan op het songfestival 2021?

Samira Efendiyev is een Azerbeidzjaanse zangeres uit Baku. Ze werd geboren op 17 april 1991 in een militaire familie in Baku. Sinds 1994 is ze soliste van het kinderfilharmonisch orkest onder leiding van Ogtay Zulfugarov. Ze volgde lessen aan het National Dance Ensemble en studeerde af aan de muziekschool in Bakoe. In 2006 ging ze naar het Nationaal Conservatorium en in 2010 voltooide zij deze opleiding met als specialiteit popmuziek. Haar stijl kan worden omschrijven als pop en jazz.

https://www.instagram.com/p/B7eC980ncVG/

Gekozen als artieste voor het Eurovisiesongfestival 2020

Op 28 februari 2020 werd bekendgemaakt dat zij naar het songfestival in Rotterdam gaat namens haar thuisland Azerbeidzjan. Samira Efendi maakt dit nieuws ook. Omdat dit liedjesfestijn afgelast werd, is de deelname van Samira doorgeschoven naar het songfestival in 2021, dat ook in Rotterdam wordt gehouden!

https://www.instagram.com/p/B9GrARKnHA0/

Het nummer van Samira Efendi – Azerbeidzjan 2020

Ze zou het nummer Cleopatra zingen. Zij zou met dit nummer gaan optreden in de tweede helft van de eerste halve finale op 12 mei 2020. In 2021 zal ze met een nieuw nummer komen.

Update 2021:

Muziek beluisteren van Samira Efendi

Hieronder kun je kennismaken met andere muziek die de zangeres heeft gezongen. Haar best bekeken video op haar kanaal is Yol Ayrici en heeft – op het moment van schrijven – bijna 300.000 views.

Samira Efendi – Yol Ayrici

Samira Efendi – Sarı Gəlin | (Silk Way Star 2017 – Azerbaijan)

Samira Efendi – Мот – Капкан | Cover by Samira Efendi

Veelgestelde vragen over Samira Efendi

Een aantal vragen en antwoorden over deze Azerbeidzjaanse zangeres.

?Kan ik Samira volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Samira is actief op onder andere Instagram, Facebook en Twitter. Ook kun je meer van haar horen en bekijken via YouTube en SoundCloud.

?Wat voor muziekstijl heeft Samira Efendi?

Ze is afgestudeerd aan het Nationaal Conservatorium in Baku, Azerbeidzjan met als specialiteit Popmuziek. Daarnaast kun je ook veel Jazzinvloeden in haar stem en muziek horen.

?Hoe heeft Azerbeidzjan Samira Efendi gekozen?

Traditiegetrouw heeft het land intern de artiest gekozen. Dat zij op deze manier kiezen is zeker geen verrassing.

?️Welk nummer gaat ze zingen?

Op het moment is haar nummer nog niet bekend voor 2021.

♈Wat is haar sterrenbeeld?

Samira Efendi is geboren op 17 april en is dus qua sterrenbeeld een ram.

.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie