Australië Songfestival 2021: Montaigne, biografie en muziek

Montaigne Australië Songfestival 2021

Montaigne (Jessica Alyssa Cerro) gaat voor Australië optreden op het Songfestival 2021 in Rotterdam. Ze won op zaterdag 8 februari 2020 de Australische voorrondes Eurovision: Australia Decides. Wegens het coronavirus zal ze niet in 2020 optreden, maar is haar optreden doorgeschoven naar het songfestival in 2021 in Rotterdam. In deze blog bekijken we wie Montaigne is, wat voor muziek ze heeft gemaakt en alles wat je moet weten over deze zangeres die voor Australië naar het Eurovisiesongfestival 2021 gaat!

Wie is Montaigne, de artieste van Australië ESF2021

Montaigne Australië Songfestival 2021 meedoen
Afbeelding: SBS | Jess Gleeson | EBU | Eurovision.tv

Montaigne is de artiestennaam van Jessica Alyssa Cerro. Ze is geboren op 14 augustus 1995 in Sydney, Australië. Ze is een Australische pop-singer-songwriter-muzikant. Haar debuutalbuum Glorious Heights werd uitgebracht op 5 augustus 2016 en behaalde de 5e plaats in de Australische ARIA Albums Chart.

Bij de ARIA Music Awards in 2016 won ze de Breaktrough Artist-Release-award voor haar eerste album. Daarnaast was ze genomineerd in drie andere categorieën. In 2020 zou ze het nummer Don’t Break Me zingen. In 2021 gaat ze voor Australië een ander nummer ten gehore brengen.

https://www.instagram.com/p/B8SZsDQj5uQ/

Opgegroeid in Sydney

Jessica Alyssa Cerro groeide in het Hills District op in de grote Australische stad Sydney. Haar vader heeft aan actieve voetbalcarrière gehad in onder andere Australië (National Soccer League), Negeri Sembilian FA en Pehang FA, beiden voetbalclubs in Maleisië. Haar etnische achtergrond is Argentijns, Spaans, Filipijns en Frans.

Start van haar carrière

Montaigne stond in de finale van een zangwedstrijd georganiseerd door de grote Australische radiozender Triple J met haar nummer Anyone But Me. Ze kreeg diverse aanbiedingen, maar besloot eerst haar middelbare school af te maken voordat ze actief aan haar muziekcarrière zou gaan werken. In 2012 tekende ze een platendeal. Eind 2013 besloot Jessica Alyssa Cerro de naam Montaigne aan te nemen. Inspiratie voor deze naam kwam van de Franse filosoof Michel de Montaigne.

https://www.instagram.com/p/B7hrrbyDPKE/

Debuutalbum wordt goed ontvangen

In 2014 kwam de eerste single van de artieste op de markt. Deze heette “I am Not an End”. Deze werd goed ontvangen bij onder andere de radiozender Triple J. In 2014 tekende ze een deal met Wonderlick Entertainment. In 2014 speelde ze een versie van haar nummer I am Not an End en een cover van Chandelier (Sia) op een radiostation. Het nummer werd dat jaar 36e in de lijst met meest gedraaide nummers.

Kort daarna bracht ze haar tweede single I’m a Fantastic Wreck uit. Ook deze single werd een hit en kwam op nummer 8 binnen op de lijst meest gedraaide nummers van 2014. Ze werd daarna veel gevraagd voor diverse voorprogramma’s van bekende artiesten.

Next Big Thing

In 2015 won Montaigne een prijs genaamd The Next Big Thing van FBi Radio. Deze award wordt toegekend aan artiesten die hebben bijgedragen aan de cultuur van Sydney. Ze kondigde een maand later een eigen tournee aan. Eind 2015 kwam ook haar nieuwe videoclip van Clip My Wings uit. Dit was de eerste single van haar debuutalbum Glorious Heights. In 2016 voegde ze daar de single In the Dark aan toe. De naam voor haar tour werd toepasselijk In The Dark Tour. Ze werkte daarna ook samen met de rapgroep Hilltop Hoods, waarmee ze een nummer 2 hit scoorde met het nummer 1955. Uiteindelijk komt haar debuutalbum op 5 augustus 2016 uit.

Deelneemster namens Australië aan het Songfestival in 2021

Op 8 februari 2020 won ze de finale van Eurovision 2020 Australia Decides, waardoor zij af mag reizen naar Rotterdam in 2021 om in de halve finale te proberen een finaleticket te krijgen.

2020 nummer Australië, ander nummer voor ESF 2021

In 2020 zou ze het nummer Don’t Break Me zingen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. In 2021 gaat ze het met een ander nummer proberen. Hieronder kun je het nummer waarmee ze zou optreden beluisteren:

https://www.youtube.com/watch?v=FpCT2nNpnzs

Muziek van Montaigne

Ze heeft de volgende albums uitgebracht

 • Glorious Heights (2016)
 • Complex (2019)

En de volgende singles

 • I Am Not an End (2014)
 • I’m a Fantastic Wreck (2014)
 • Clip My Wings (2015)
 • In the Dark (2016)
 • Because I Love You (2016)
 • For Your Love (2018)
 • Ready (2019)
 • Love might be Found (Volcano) (2019)
 • Don’t Break Me (2020)

Australie 2021

Ze zingt in 2021 het volgende nummer (helaas niet live op het podium)

Veelgestelde vragen over Montaigne

Een aantal vragen en antwoorden over de Australische zangeres die schuilgaat onder de artiestenaam Montaigne.

?‍?Wat is de echte naam van Montaigne?

Montaigne is de artiestennaam van Jessica Alyssa Cerro.

?Wat voor nummer gaat Montaigne namens Australië op het ESF2021 zingen?

Het nummer voor 2021 voor Australië is nog niet bekend. In 2020 zou ze het nummer Don’t Break Me zingen, maar dit nummer mag ze helaas niet meenemen naar het Songfestival 2021 in Rotterdam.

?Kan ik haar volgen op sociale media?

Ja, het beste kun je haar volgen via Instagram. Hier is ze erg actief. Ook op Twitter plaatst ze veel berichten

♌Wat is het sterrenbeeld van Montaigne?

Ze is geboren op 14 augustus en is dus een Leeuw

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie