Armenië Songfestival 2020 – Athena Manoukian: liedje, info en biografie!

Armenie songfestival 2020

Armenië heeft gekozen! Op 15 februari 2020 werd bekend dat Athena Manoukian met het liedje Chains On You naar het ESF2020 in Rotterdam zal gaan. Ze won Depi Evratesil 2020 in Armenië met een voorsprong van 48 punten op de nummer twee. Athena Manoukian – Chains On You kun je in deze blog beluisteren. Ook lees je meer info over deze artieste, hebben we een uitgebreide biografie geschreven en lees je waar je haar kan volgen op sociale media.

Wie is Athena Manoukian, de songfestivalinzending van Armenië?

Athena Manoukian is een Grieks-Armeense zangeres en songwriter. Ze is geboren op 22 mei 1994 in Athene, Griekenland. Ze gaat Armenië vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam met haar nummer Chains On You.

Sterke Armeense wortels

Op de vraag of ze wel eens in Armenië is geweest  van Armfashion (2015) zegt ze: “Helaas ben ik nog niet in Armenië geweest. Door mijn ouders heb ik Armenië en Armeniërs leren kennen en van hen houden. Ze hebben me op de Armeense manier opgevoed; met sterke moraal en ethiek. We zijn een hechte eenheid.” Inmiddels heeft ze het land natuurlijk bezocht.

https://www.instagram.com/p/B8k_khjBTib/

Eerste ervaring in de muziek

De eerste ervaring van Manoukian in de muziekindustrie was in 2007, toen ze deelnam aan en de eerste prijs won bij een talentenjacht genaamd “This Is What’s Missing”, een internationale tv-showproductie van Alpha Television Network Greece.

Griekse nationale selectie Junior Eurovisie Songfestival

Een jaar later, in 2008, nam ze deel aan de Griekse nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival 2008 met het nummer “To Fili Tis Aphroditis”, waar ze zevende werd.

Eerste single en succes

In 2011 bracht Manoukian haar eerste single genaamd “Party Like A Freak” uit. Dit werd een mega-hit in Griekenland en is meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Na het succes van “Party Like A Freak”, dat twee keer werd genomineerd voor prijzen bij de Video Music Awards , bracht ze in 2012 een vervolg single “I Surrender” uit, die meteen de zomerhit van het jaar werd. Een paar maanden later voegde ze een nieuw nummer toe aan haar muziekdiscografie met de naam “Na Les Pos M ‘agapas”. Ze ontving voor alle drie de singles een Gouden Plaat.

Party Like A Freak

I Surrender

Athena Manoukian – Να Λες Πως Μ’ Αγαπάς

Internationaal succes met XO

I n 2014 bracht Manoukian de single “XO” uit, uitgegeven door Warner / Chappell en Max Music Scandinavia. De track werd opgenomen in Zweden, Stockholm en de videoclip werd opgenomen in Sydney, Australië. Het nummer had groot succes in Europa, Azië, Australië en Amerika.

Ook als songwriter doorgebroken

In 2017 brak Manoukian in de muziekindustrie als een songwriter en schreef de muziek en de teksten voor “Palia Mou Agapi”, uitgevoerd door Helena Paparizou , de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2005.

Eurovisiesongfestival 2020 – Chains On You

Hieronder kun je het nummer van Athena Manoukian luisteren! Dit nummer zal ze gaan zingen tijdens het ESF 2020! Eerst hoor je het hele nummer, daarna zie je haar eerste repetitie op het podium.

Veelgestelde vragen over Athena Manoukian

Een aantal vragen die we zijn tegengekomen op sociale media, fora en op onze Facebook

✍️Schrijft Athena zelf ook liedjes?

Ja, ze staat er om bekend dat ze zelf liedjes schrijft. Zo schreef ze Palia Mou Agapi, een bekend lied in eigen land dat werd gezongen door Helena Paparizou, een oud-winnaar van het songfestival in 2005.

?Kan ik Athena volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Ze is erg actief op Instagram en Twitter.

♊Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is geboren op 22 mei en is dus van sterrenbeeld Tweelingen

⭐Heeft ze Eurovisiesongfestival ervaring?

Ze werd – toen ze jong was – zevende tijdens de voorselectie in Griekenland voor het junior songfestival.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie